Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Ολοκληρώνονται σήμερα στο Ναϊρόμπι της Κένυας οι πολυποίκιλες συναντήσεις, συζητήσεις, δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις πλειάδας κοινωνικών, και άλλων οργανώσεων από όλες τις ηπείρους που συμμετέχουν στο έβδομο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ.

Στη μεγάλη ατζέντα των συζητήσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων, κινητοποιήσεων, ακόμη και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καταγράφηκαν προβληματισμοί και προτάσεις σε σχέση με την πρόσβαση των λαών σε αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, επίσης για την πείνα, τους πολέμους, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διακρίσεις, τους αγώνες των γυναικών, τη στέγαση, την αγροτική μεταρρύθμιση, τα χρέη αναπτυσσόμενων χωρών, το «ελεύθερο» εμπόριο, τις πολυεθνικές εταιρείες, τα παιδιά, εναλλακτικές προτάσεις και συστήματα οικονομίας κλπ. Στο Ναϊρόμπι βρίσκεται επίσης και συμμετέχει σε σεμινάρια που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, μέλος της Γραμματείας του.

Η «εισβολή» των πεινασμένων παιδιών

Ωστόσο, χτες, αρκετοί απ' τους συνέδρους είδαν ιδίοις όμμασι τι σημαίνει παιδί άστεγο και πεινασμένο. Στη σκηνή με φαγητά και ποτά, που είχε στηθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο του Ναϊρόμπι υπ' ευθύνη της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας «Hotel Windsor» - με «τσουχτερές» τιμές - «εισέβαλαν» δεκάδες παιδάκια του δρόμου. Με το που μυρίστηκαν ζεστό φαγητό, όρμησαν αδειάζοντας τα πάντα σε λίγη ώρα. Οσοι απ' τους συνέδρους ήταν παρόντες έμειναν αποσβολωμένοι. Ακόμη περισσότερο αμήχανες ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχε στείλει η κυβέρνηση της Κένυας για να «περιφρουρήσουν» την ασφάλεια του φόρουμ και να αποθαρρύνει την παρουσία ανεπιθύμητων πενήτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ