Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΟΕ
«Νέα περίοδος»

ΑΝΟΪ.--

Ολοκληρώθηκε χτες η τέταρτη ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Βιετνάμ, που επικεντρώθηκε στις επερχόμενες εκλογές για την Εθνοσυνέλευση, τον ορισμό νέων επιτροπών και σωμάτων του ΚΚΒ, τις νέες οικονομικές στρατηγικές μετά την ένταξη του Βιετνάμ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), την «ανάγκη εναρμόνισης των νόμων με αυτό» και την πολιτική όσον αφορά τους θαλάσσιους πόρους. Η ΚΕ του ΚΚΒ έκανε λόγο για «νέα περίοδο» στην ιστορία της χώρας, καλώντας το κόμμα να υιοθετήσει τις «εθνικές ευθύνες και τους εθνικούς στόχους» που αυτή συνεπάγεται.

Δυτικά ΜΜΕ, όπως το BBC, σημειώνουν ότι το ΚΚΒ έχει «ανοίξει την οικονομία σε ξένες επιχειρήσεις» και εκτιμούσαν ότι το κόμμα «αναζητεί τρόπους να μείνει στην εξουσία», καθώς οι πολιτικές θα αλλάξουν και η Βουλή θα αποκτήσει άλλα -καθοριστικότερα από πολιτικής πλευράς - χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Βιετνάμ, θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ στις θέσεις του για το 17ο Συνέδριο, σημείωνε χαρακτηριστικά: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα και η κυβέρνηση της χώρας συνέχισαν τις προσπάθειες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Σημειώνεται όμως και διείσδυση ορισμένων πολυεθνικών και ένταξη ενός ορισμένου τμήματος της οικονομίας στις καπιταλιστικές σχέσεις, μέσω ιδιωτικοποιήσεων και ίδρυσης Χρηματιστηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ