Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Προπαγανδιστικό ευχολόγιο

ΝΤΑΒΟΣ.--

Το περιβάλλον και οι κλιματικές αλλαγές θα αποτελέσουν σοβαρή πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία εκτιμούν οι οικονομολόγοι που συμμετέχουν στο ετήσιο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός - αυτή τη «δεξαμενή σκέψης» που παράγει πολιτικές για το κεφάλαιο - αλλά όπως οι ίδιοι εκτιμούν γενικά οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για την οικονομία είναι θετικές. Φυσικά όχι για τους λαούς αλλά για τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Στο Φόρουμ θα μιλήσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα αλλά και ο «μαϊντανός» της «διεθνούς φιλανθρωπίας» Μπόνο.

Οσο για τις θετικές προβλέψεις, οι οικονομολόγοι βάσισαν τις εκτιμήσεις τους σε «αριθμούς» και στη θεωρία που προκύπτει εξ αυτών: θα υπάρξει ανάπτυξη για την Ευρώπη, με ατμομηχανές τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη, αλλά και την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού που θα εξισορροπήσει μια πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για αρκετούς δε η παγκόσμια ανάπτυξη δεν εξαρτάται πλέον από τις ΗΠΑ.

Η αναδιάταξη των οικονομικών ισορροπιών στον κόσμο, με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία να παράγουν και να εισάγουν περισσότερα αγαθά και προϊόντα, συνέβαλε στη μείωση των οικονομικών αβεβαιοτήτων στον κόσμο και στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και συνεπώς... ο κόσμος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ανέφεραν κάποιοι οικονομολόγοι στεκόμενοι στους αριθμούς και ξεχνώντας τους πεινασμένους αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη στρατιά των νεόπτωχων των «ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ