Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Αντίθετη στην καύση και την ιδιωτικοποίηση

Ολοκληρώθηκαν χτες οι περιοδείες για την ανάδειξη του ζητήματος

Την κάθετη αντίθεση της ΝΑΣ στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης αλλά και στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων εξέφρασαν, χτες, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κώστας Μαρκέτης και Αλεξάνδρα Μπαλού κατά την περιοδεία τους στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Ιωνίας Παναγιώτη Τσουκαλά.

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, αφού χαρακτήρισαν «φλέγον» το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των εργαζομένων, υπογράμμισαν ότι τα «αδιέξοδα» που παρουσιάζουν κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τεχνητά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική αποδοχή για το πέρασμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «μεγάλα κεφάλαια» που ετοιμάζονται να μπουν στον τομέα της διαχείρισης και της αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ στη συζήτηση αποτυπώθηκε και η αγωνία τους για τα μεγάλα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. «Οι οδηγοί των απορριμματοφόρων επιδιώκουν να πάνε πρώτοι στη χωματερή, γιατί φοβούνται για την ασφάλειά τους. Εκεί μας έχουν φτάσει», είπε ένας εργαζόμενος. «Μετά πάνε σε δεύτερη ή και τρίτη δουλιά. Τι να κάνεις, αν θες 500 ευρώ το μήνα μόνο για φροντιστήρια...», συμπλήρωσε ένας συνάδελφός του.

Τέλος, ένας μεγαλύτερος εργαζόμενος είπε απευθυνόμενος στους νεότερους: «Εμείς εδώ έχουμε τουλάχιστον μόνιμο προσωπικό, προς το παρόν. Αυτό έγινε με πολλούς αγώνες, πολλά χαμένα μεροκάματα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ