Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» ΓΙΑ ΕΥΑΘ
Πάρτε πίσω τις αυξήσεις

Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις της ΕΥΑΘ ΑΕ και να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης του νερού στη Θεσσαλονίκη, με την καθοριστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, απαιτεί η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με αφορμή το νέο χαράτσι της αντιλαϊκής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» σε σχετικό δελτίο Τύπου υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις της ΕΥΑΘ ΑΕ είναι μία από τις σοβαρές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που δεν άργησε να φανεί και για τις οποίες η παράταξη είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό της Θεσσαλονίκης. «Οι ευθύνες όλων (κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δήμου Θεσσαλονίκης) όσων μετέτρεψαν ένα κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα είναι τεράστιες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οπως φαίνεται δεν επαρκούν τα τεράστια κέρδη της ΕΥΑΘ ΑΕ - σημειώνει η παράταξη - που ξεπερνούν το 80%, θέλουν τώρα να "στρώσουν" καλύτερα το έδαφος στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, την ικανοποίηση του ενδιαφέροντος του ξένου κεφαλαίου, και την εξεύρεση κεφαλαίων για διείσδυση στα Βαλκάνια, κι όλα αυτά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της πόλης».

«Το νερό είναι φυσικός πόρος ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να τελεί υπό δημόσιο - λαϊκό έλεγχο και διαχείριση με την καθοριστική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνει για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ