Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Απαντούν με συνέχεια των κινητοποιήσεων

Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη

Αλλη μια δυναμική κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών έγινε χτες, με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που συγκλήθηκε στην Αθήνα για να συζητήσει μεταξύ άλλων τα επίμαχα θέματα της αναθεώρησης του άρθρου 16, του νόμου - πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, του ακαδημαϊκού ασύλου, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, καθώς φοιτητές, σπουδαστές και πανεπιστημιακοί έχουν αποδείξει ότι δεν παραπλανιούνται από ελιγμούς και κινήσεις «συναίνεσης», έχουν αποκρούσει επανειλημμένα επιθέσεις και προβοκάτσιες, έχουν ξεκαθαρίσει ότι παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Το επόμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, λοιπόν, έχει ήδη οριστεί για την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι ανανεώνουν τις αγωνιστικές τους αποφάσεις και οι περισσότερες σχολές βρίσκονται σε κατάληψη, με παράλληλες πολύμορφες δραστηριότητες των συλλόγων μέσα κι έξω από τις σχολές. Με «χάπενινγκ» στις αγορές, τις πλατείες, τους δρόμους, με μαζικές εξορμήσεις στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλιάς, φοιτητές και σπουδαστές καλούν όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλο το λαό, να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της Παιδείας, να παλέψει για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή.


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί. Σε συνεδρίασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ) επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργία διαρκείας (πενθήμερες επαναλαμβανόμενες), ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ