Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιχείρηση σε βάρος των βαλκανικών λαών

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις προτάσεις Αχτισαάρι, σημειώνει τα εξής:

«Οι προτάσεις Αχτισαάρι υλοποιούν την επιδίωξη των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και τη δημιουργία ενός κράτους - προτεκτοράτου που θα βρίσκεται υπό την κηδεμονία τους.

Το σχέδιο είναι τόσο προκλητικό, που παραβιάζει ακόμα και το απαράδεκτο ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που προέβλεπε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα παρέμενε εντός των συνόρων της Σερβίας. Το σχέδιο δεν είναι υπέρ ούτε των Κοσσοβάρων Αλβανόφωνων ούτε των Σέρβων. Στρέφεται κατά όλων των λαών της Βαλκανικής.

Με αυτό το σχέδιο ΗΠΑ και ΕΕ επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα που διέπραξαν το 1999 σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα, επιχειρούν να ανοίξουν μια «νέα» εποχή στα Βαλκάνια, αυτή της αλλαγής των συνόρων, των νέων πιο σκληρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και αντιπαραθέσεων, των νέων μεγαλύτερων απειλών για τους λαούς.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να εναντιωθεί σε κάθε στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίησή τους. Να απαιτήσει την άμεση επιστροφή του ελληνικού στρατού από το Κόσσοβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ