Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΣΕΕ
Προκαλούν οι εργατοπατέρες

«Οταν πληρώσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας την απεργία, τότε να μας υποδείξετε τι θα κάνουμε», ήταν η προκλητική απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν πραγματοποίησαν αγωνιστική «εισβολή» στην περιφερειακή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ, το Σάββατο, στο Βόλο, απαιτώντας την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Η απάντησή του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που παραβρέθηκαν στη συνδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επιτέθηκε και κατά του Εργατικού Κέντρου Βόλου, επειδή η διοίκηση αποφάσισε, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, να προτείνει την κήρυξη απεργίας για να μην περάσει η αντιδραστική αναθεώρηση και, συνεχίζοντας το «μάθημα» υποτέλειας, ισχυρίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ένα κίνημα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση των φοιτητών, να στρέφεται εναντίον ενός άλλου, δηλαδή των εργαζομένων, και να ζητά την προκήρυξη απεργιών που όχι μόνο δεν ενώνει, αλλά χωρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και έχει αντίκτυπο στα οικονομικά των εργαζομένων! Οσον αφορά στο αίτημα που του έθεσαν οι φοιτητές για να κλείσει η Ακαδημία Εργασίας της ΓΣΕΕ, υποστήριξε: «Είναι ντροπή να ζητούν το κλείσιμο ενός σχολείου που προσφέρει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στους συνδικαλιστές».

Μιλώντας από το ΠΑΜΕ ο Χρ. Κατσώτης και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Λάρισας, Τ. Τσιόγκας, και Αρτας, Ν. Γλινάτσης, κατήγγειλαν τη στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ και γενικότερα το ρόλο του στυλοβάτη της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Παιδείας που ανέλαβε η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της Παιδείας αφορά όλο το λαό και, κυρίως, την εργατική τάξη, που θα «πληρώσει» τις συνέπειες αυτών των αλλαγών. Και υπογράμμισαν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα εντείνει την πάλη για πραγματικά δημόσια Παιδεία των λαϊκών αναγκών κι όχι στην υπηρεσία του κεφαλαίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ