Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΒΕ
«Αντίσταση» μέσω της ... ενημέρωσης

Μόνο στα λόγια αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης

Επιμένει η πλειοψηφία της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων στο φιλοκυβερνητικό παιχνίδι ...«καθυστέρησης» για το Ασφαλιστικό και ειδικά απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα 258/05, που μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τις εισφορές για τους ασφαλισμένους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Συνομοσπονδίας, την περασμένη Κυριακή, οι αποφάσεις του οποίου ανακοινώθηκαν χτες, η πλειοψηφία απέρριψε τις θέσεις που παρουσίασαν οι ΔΗΚΕΒίτες, μέλη του ΔΣ, οι οποίοι πρότειναν να χαραχτεί συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα και κατέθεσαν το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό. Η απόσυρση του ΠΔ 258/05 και ο αγώνας για πρόσθετα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι η βάση αυτού του πλαισίου.

Αντί γι' αυτό, η πλειοψηφία περιορίστηκε να δηλώσει ότι δε θα αποδεχτεί μείωση των συντάξεων, ότι θα ενημερώσει με διάφορους τρόπους τους βιοτέχνες και εμπόρους και μετέθεσε στις Ομοσπονδίες και στα Σωματεία την ευθύνη της χάραξης και διεξαγωγής κινητοποιήσεων χωρίς κανένα συγκεκριμένο προσδιορισμό και συντονισμό: «Να συνεχιστούν, με αμείωτο ρυθμό, οι κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της επικράτειας, με κάθε πρόσφορο τρόπο που θα επιλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες, με κατάληξη σε κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Το ΔΣ όχι μόνο αποφεύγει το συντονισμό και την καθοδήγηση του όποιου αγώνα, εξυπηρετώντας απόλυτα τις κυβερνητικές επιδιώξεις, αλλά αρνείται και το αίτημα για απόσυρση του ΠΔ. Αντίθετα, το αποδέχεται επιμένοντας στην ενοποίηση των τριών Ταμείων (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΤΑΕ) στη βάση του και αναφέρεται σε «ανατροπή των δυσμενών συνεπειών», σε αγώνα «για να μην πραγματοποιηθούν και εφαρμοσθούν οι εγκληματικές διατάξεις του ΠΔ», σε διεκδίκηση ώστε να καταστεί «ανενεργό στην πράξη». Θα εξεταστεί επίσης και η ...«δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ