Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Κινητοποιήσεις ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Φλεβάρη, οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με απόφαση των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ και ΤΑΕ, διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε Αθήνα (10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Λάρισα (10.30 π.μ. αίθουσα Επαγγελματικού Επιμελητηρίου), Σέρρες, Γιάννενα και Πάτρα. Την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων κατήγγειλαν στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση οι συνταξιούχοι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Ξεκίνησαν από χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και του ΟΑΠ-ΔΕΗ (κύριο ταμείο σύνταξης). Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις παρατάξεις που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και να κάνουν τις εκλογές βήμα αντίστασης και αντιπαράθεσης με την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται και με την ψήφο τους να αναδείξουν τους δικούς τους εκπροσώπους, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».

ΦΑΓΕ: Σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο τους προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΦΑΓΕ, από τις 5.30π.μ. μέχρι τις 5μ.μ. Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», η οποία το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκε στο «τιμόνι» του σωματείου, καλεί τους εργάτες σε μαζική συμμετοχή και ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του σωματείου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: «Ξεκρέμαστες» παραμένουν οι καθαρίστριες των σχολείων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς θα πληρώνονται, από το υπουργείο Παιδείας ή από τους δήμους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), που συνεδρίασε χτες, καλεί τις σχολικές επιτροπές να μην πληρώσουν τις καθαρίστριες, ενώ η κυβέρνηση διά της υπουργού Παιδείας διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν από το υπουργείο και διά του υπουργού Οικονομικών από τους δήμους, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που λαμβάνουν για τα σχολεία είναι αρκετά!

ΟΤΕ: Συνάντηση είχαν προχτές εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Η πλειοψηφία πρότεινε να δοθούν κίνητρα για να συνταξιοδοτηθούν γρηγορότερα περίπου 250 εργαζόμενοι (170 γυναίκες και 80 άντρες) που έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Πρόταση που θα οδηγήσει σε νέα μείωση του προσωπικού. Παράλληλα, διατυπώθηκαν γενικές και αόριστες σκέψεις για νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) που θα αφορά στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

ΟΤΟΕ: Το αίτημα να ανακληθεί άμεσα η παύση εργασίας των 13 εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα που απασχολούνταν με το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης από την εταιρεία «First Data» και να προσληφθούν απευθείας από την Τράπεζα, διατύπωσε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Στο αίτημα αυτό ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κούκος απάντησε προκλητικά ότι το θέμα θα εξεταστεί σε μια επόμενη συνεδρίαση...

ΟΑΕΕ: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ), απαιτώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και να εκπαιδευτούν οι υπάλληλοι, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, που ανέκυψαν μετά την ενοποίηση των τριών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ