Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αρχισαν τα... όργανα

Αλλάζει επίπεδο η κόντρα συμφερόντων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου πλέον η μάχη διεξάγεται μεταξύ... ομοϊδεατών

Ο καυγάς στα αφεντικά της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε...

Eurokinissi

Ο καυγάς στα αφεντικά της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε...
Μπορεί το καλοκαίρι, κατά τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, όλοι ο πρόεδροι και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να φαίνονταν ενωμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο να ελέγχουν αυτοί πλέον την πίτα των κερδών και να αφήσουν εκτός νυμφώνος το Κράτος (ΕΠΟ), εντούτοις τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Το προσωπικό συμφέρον της κάθε ΠΑΕ δείχνει να ξεπερνάει το γενικότερο της Λίγκας και πλέον οι... κοκορομαχίες μεταξύ «θιγόμενων» - «ευνοούμενων», με βάση την υποκειμενική λογική του καθενός εμπλεκομένου, αρχίζουν να φουντώνουν. Χαρακτηριστικό δείγμα ότι παρά τις εξαγγελίες για βελτίωση του ποδοσφαίρου κατά τη γέννηση της Σούπερ Λίγκας και τις όποιες δικαιολογίες ειπώθηκαν, η κίνηση αυτή των ΠΑΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από βήμα εξυπηρέτησης συμφερόντων. Κάτι που μοιραία οδηγεί και στις ενδοοικογενειακές κόντρες όταν οι συνθήκες το επιβάλουν δημιουργώντας και το κατάλληλο κλίμα στους κόλπους των οπαδών. Και το ένα περιστατικό (δημιουργία Σούπερ Λίγκας) και το άλλο όμως (μεταξύ τους κόντρες) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οτι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα συμφέροντα είναι αυτά που αποτελούν τον πρωταρχικό σκοπό των υπευθύνων και δεν αφήνουν να θιγούν ούτε από τους... ομόσταυλούς τους.

Ετσι, αποφασισμένος να ταράξει τις σχέσεις του τόσο με τη Λίγκα όσο και με την ίδια την ΕΠΟ, που είναι υπεύθυνη για τη διαιτησία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους μετόχους της ομάδας. Η γνώμη των «κιτρινόμαυρων» παραγόντων για αδικία σε βάρος της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί το εφαλτήριο για τις κινήσεις της επόμενης ημέρας, με σκοπό την προστασία της ομάδας, όπως τόνισαν.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα είναι και η κόντρα μεταξύ άλλων δυο ΠΑΕ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Χτες είχαμε ανακοίνωση ειρωνικού στιλ του «Δικεφάλου», σαν απάντηση στην αντίστοιχη των «πρασίνων», που αφορούσε τα έκτροπα στην Τούμπα για το παιχνίδι πρωταθλήματος των δυο ομάδων. Και μάλλον είμαστε ακόμα στην αρχή....

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Nέο μέτωπο με τη Super League 2 (2022-10-05 00:00:00.0)
Ωρα της κρίσης για τις άδειες (2011-05-03 00:00:00.0)
Απολογήθηκε ο Μαρινάκης (2010-11-26 00:00:00.0)
Επικίνδυνες λογικές (2010-01-21 00:00:00.0)
Αλλαγές προσώπων (2009-06-25 00:00:00.0)
Με τις ευλογίες της κυβέρνησης (2005-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ