Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ενισχυθεί η γραμμή της ταξικής σύγκρουσης

Είναι προφανές ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ και των κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών κυβερνήσεων, στους τομείς της απασχόλησης, των κοινωνικών υπηρεσιών και γενικότερα στο εργατικό δίκαιο, θα επιταχύνουν τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή της οργάνωσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που από καιρό έχουν αποφασίσει και από κοινού προωθούν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός και η δομή οργάνωσης είναι αλληλένδετα καθοριστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δυο βασικές γραμμές, που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση στο εργατικό κίνημα, από τη μια τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται για «την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο» και από την άλλη τις δυνάμεις του συμβιβασμού, της διαχείρισης του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Γι' αυτό η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και να ικανοποιηθούν οι πραγματικές - σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι εργαζόμενοι απέναντι στο εφιαλτικό αυτό μέλλον έχουν ένα μόνο δρόμο. Την αντίσταση και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής, βαθιά αντιδραστικής πολιτικής, μέσα από τη συσπείρωση και την πάλη τους από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να δημιουργήσουν τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία, το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει την εξουσία, ώστε επιτέλους οι άνθρωποι της δουλιάς να απολαμβάνουν τον πλούτο που δημιουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ