Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΠΕΤΚΟΜ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προκλητική απόλυση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Ξεκάθαρος στόχος η τρομοκράτηση συνολικά των εργαζόμενων στην επιχείρηση

Σε απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου Θανάση Μαχτσίρα, γραμματέα του ΔΣ στο Σωματείου Μετάλλου και στελέχους του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, προχώρησε χτες το μεσημέρι η εργοδοσία του εργοστασίου «ΠΕΤΚΟΜ», το οποίο ανήκει στις επιχειρήσεις του «ΒΙΚΟΥ». Από τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν είναι φανερό ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης στις επιχειρήσεις της.

Η εργοδοσία ειδοποίησε τηλεφωνικά τον εργαζόμενο ότι απολύεται στο πλαίσιο δήθεν της μείωσης της παραγωγής της επιχείρησης και της περικοπής των θέσεων εργασίας. Χαρακτηριστικό της πρεμούρας να «ξεμπερδέψει» με τη δράση του συνδικαλιστή και την απήχηση που το ΠΑΜΕ συναντάει ανάμεσα στους εργαζόμενους, αποτελεί το γεγονός ότι η απόλυση έγινε σε μια περίοδο που οι εργάτες της επιχείρησης προχωρούσαν σε συλλογή υπογραφών διεκδικώντας αύξηση του προσωπικού. Αξίζει να επισημανθεί ότι λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα αντίστοιχο εργοστάσιο των επιχειρήσεων «ΒΙΚΟΥ», λόγω αυξημένης παραγωγής προσλαμβάνει προσωπικό, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι στόχος της απόλυσης είναι ο εκφοβισμός και το χτύπημα των εργαζομένων ώστε να μην σηκώσουν κεφάλι.

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης απαιτεί η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλώντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσει η απόπειρα τρομοκράτησης και η περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ