Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
Στα Ταμεία το μπαλάκι για τη συμμετοχή

Σίγουρα φορτώνονται το χαράτσι, ενώ δεν αποκλείεται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν μέχρι και το 25% του κόστους

Σε τρεις βδομάδες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί οριστικά για την ένταξη - καθώς και τις προϋποθέσεις χορήγησης - του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ) δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Χτες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρέλαβε το πόρισμα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής η οποία εισηγείται θετικά για το εμβόλιο. «Σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι και η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα είναι αυτό που θα καθορίσει και τη στάση των ταμείων» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δηλαδή, η κάλυψη του κόστους του εμβολίου μετατίθεται σίγουρα στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεν αποκλείεται και άγριο χαράτσι μέχρι και 25% στους ασφαλισμένους καθώς τα Ταμεία ακολουθούν διαφορετική πρακτική για τα 11 εμβόλια που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΠΕ. Χωρίς καμιά συμμετοχή χορηγούν όλα τα εμβόλια μόνο δύο απ' τους 34 φορείς, ενώ στα άλλα ακολουθούν διαφορετικό τρόπο.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη χορήγηση του εμβολίου ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Μάρκος Κυπριανού δήλωσε - στη διάρκεια των εγκαινίων της Ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πύλης για την Υγεία - ότι αυτό είναι υπόθεση του κράτους - μέλους. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε και χτες ότι πρέπει να μειωθεί η τιμή του φαρμάκου και αυτή να καλυφθεί 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ