Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Να αναλάβει το κράτος τη συνέχισή του

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Να αναλάβει το κράτος την εξασφάλιση της λειτουργίας της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», η χρηματοδότηση της οποίας λήγει σε μερικούς μήνες, ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή της στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Καταθέτοντας το πρόβλημα, υπογραμμίζει στην Ερώτησή της: «Οι υπηρεσίες "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι σε κίνδυνο αφού σε λίγους μήνες τελειώνει και η τελευταία παράταση χρηματοδότησης από το λεγόμενο κοινωνικό ταμείο της ΕΕ και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ανάληψης από το κράτος συνολικά της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών και εξασφάλισης των 3.500 εργαζομένων και των 85.000 οικογενειών που υποστηρίζονται από τις 1.097 μονάδες του προγράμματος.

Ανησυχία επίσης προκαλούν οι προτάσεις που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές (κυβερνητικά στελέχη, ΚΕΔΚΕ), για φόρτωμα του κόστους λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών σε αυτούς που έχουν ανάγκη είτε πληρώνοντας από την τσέπη τους, είτε μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και της αύξησης των δημοτικών τελών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε μια σειρά δήμους αρνούνται την κάλυψη σε άπορους και ανασφάλιστους».

Στην ίδια Ερώτηση, η Λ. Κανέλλη υπογραμμίζει ότι «το ΚΚΕ είχε επισημάνει από την αρχή τον θνησιγενή τρόπο στησίματος αυτών των προγραμμάτων, τον περιορισμένο χαρακτήρα τους, τη χρησιμοποίησή τους σαν προκάλυμμα για το κλείσιμο άλλων μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας, όπως ΠΙΚΠΑ ΕΟΠ, κλπ.».

«Με δεδομένη και την κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνουν οι οικογένειες και τα άτομα που απευθύνονται, έστω και με περιορισμένο τρόπο, αυτές οι υπηρεσίες», η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό: «Θα αναλάβει επιτέλους το κράτος, όπως οφείλει, την εξασφάλιση λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, εντάσσοντάς τες στο δημόσιο με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία επιβάρυνση άμεση ή έμμεση αυτών που έχουν ανάγκη αυτών των υπηρεσιών; Θα προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση όλων των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων και στην ενίσχυση του "Βοήθεια στο Σπίτι" με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και υποδομές για να γίνει δυνατή η επέκτασή του σε όσους έχουν ανάγκη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ