Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιλεκτικές ευαισθησίες...

Σκληρή κριτική στην «επιλεκτική ευαισθησία» του νομάρχη Π. Ψωμιάδη και της πλειοψηφίας (ΝΔ) που αποφάσισαν να βγάλουν ψήφισμα καταδίκης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού αναφορικά με θέσεις του βιβλίου πάνω σε συγκεκριμένα εθνικά θέματα, άσκησε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γ. Ζιώγας κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού έθεσε στο νομαρχιακό συμβούλιο χτες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κάνοντας κριτική, βεβαίως από εθνικιστική σκοπιά και γι' αυτό κάλεσε το συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρσή του από το υπουργείο Παιδείας. Οσο για την παράταξη που στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, απλώς, πως... θα διαβάσει το βιβλίο της Ιστορίας για να αποκτήσει άποψη και μετά θα αποφασίσει!

Αντίθετα, στην παρέμβασή του ο Γ. Ζιώγας τόνισε: «Το σύνολο των βιβλίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από την ιστορία μέχρι τα μαθηματικά και την ελληνική γλώσσα, είναι απαράδεκτα και πρέπει να αποσυρθούν». Υπογράμμισε, σχετικά, ότι σοβαρή πολιτική ευθύνη για το αντιεπιστημονικό, αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των βιβλίων φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε το δρόμο.

  • Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των βελτιώσεων, που προτείνει να επέλθουν στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, αφού διαπιστώθηκε ότι η αναφορά για την Κύπρο είναι ελλιπής. Ο αναπληρωτής διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε ότι οι αρχικές εισηγήσεις του υπουργείου Παιδείας είχαν ετοιμαστεί εδώ και δύο μήνες και εστάλησαν στο υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ