Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια γροθιά εργαζόμενοι και φοιτητές στις 15 Φλεβάρη

«Καμία εμπιστοσύνη στα συνδικαλιστικά δεκανίκια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ

Σε προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 15 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να προχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση και κάτω από την πίεση των ταξικών συνδικαλιστών, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και των Συντονιστικών Επιτροπών των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, που παραβρέθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΘ. Ετσι, το ΕΚΘ αποφάσισε να προκηρύξει απεργία σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚΘ. Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει στις κοινές συσκέψεις με τα συνδικάτα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και το συντονισμένο αγώνα φοιτητών - εργαζομένων για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.

Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κατά την ψηφοφορία του ΕΚΘ απείχε η ΔΑΚΕ, ενώ η ΠΑΣΚΕ μαζί με την ανεκδιήγητη εκπρόσωπο της Αυτόνομης Παρέμβασης και «υπάλληλο» της ΠΑΣΚΕ, Δ. Χαραλαμπίδου, έθεσαν ως όρο για την απόφαση της απεργίας στα Συντονιστικά των φοιτητών να... μη θιχτεί το παραμάγαζο της ΓΣΕΕ, η λεγόμενη «Ακαδημία Εργασίας», το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (!). Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει, ακόμα, πως η ΠΑΣΚΕ μαζί με την Δ. Χαραλαμπίδου, «επιτέθηκαν με οχετό λάσπης και προβοκάτσιας, ασφαλίτικης προέλευσης κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ, αλλά και της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει, σε σχετικό δελτίο Τύπου, ότι η πλειοψηφία του ΕΚΘ «εννοεί την απεργία μόνο στα χαρτιά και μπροστά στις κάμερες» και προειδοποιεί ότι αυτοί «θα υπονομεύσουν πάλι την απεργία στους χώρους δουλιάς, όπως έκαναν τόσες φορές». Η οργάνωση της απεργίας, τονίζει, είναι πια στα χέρια των εργαζομένων και των φοιτητών. Με συντονισμένη δράση στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική που προωθούν στο χώρο της Παιδείας, θέλουν να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για μια Παιδεία εμπόρευμα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων. Ο αγώνας για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι αγώνας επιβίωσης της εργατικής τάξης και των παιδιών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ