Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κανένας εφησυχασμός!

Διήμερο πανελλαδικής παλλαϊκής πάλης για την Παιδεία στις 14 και στις 15 Φλεβάρη

Σε νέα βδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων με καταλήψεις και συλλαλητήρια προχωρούν φοιτητές και σπουδαστές, που αποφάσισαν διήμερο πανελλαδικής παλλαϊκής πάλης για την Παιδεία στις 14 και στις 15 Φλεβάρη στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Το τρίπτυχο των αιτημάτων τους επικεντρώνεται στο να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να αποσυρθεί ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για: Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, Ινστιτούτα Διά βίου Εκπαίδευσης και ΔΟΑΤΑΠ.

Ετσι προχωρούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 14/2, ημέρα έναρξης της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Πέμπτη 15/2 θα είναι επίσης μέρα συλλαλητηρίων και ολοήμερης πολύμορφης δράσης, μέρα παλλαϊκών κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, προγραμματίζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία και συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτικού - παλλαϊκού μετώπου. Προγραμματίζουν αγωνιστικές αντιδράσεις σε κάθε μορφή επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές και διοργάνωση συναυλίας.

Κανένας εφησυχασμός!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων (που πάρθηκε την περασμένη Πέμπτη μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο από εκπροσώπους πάνω από 100 συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε 300 Τμήματα), φοιτητές και σπουδαστές έχουν πίστη στη δύναμη των αγώνων τους που ανάγκασαν το ΠΑΣΟΚ σε έναν «επικοινωνιακό ελιγμό για να αποκρύψει την ουσιαστική πολιτική του ταύτιση με τη ΝΔ γιατί και σήμερα η πολιτική του θέση για την αναθεώρηση είναι ακριβώς η ίδια. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε πολιτική θέση, διατηρεί πλήρως τη στρατηγική του συμφωνία με τη ΝΔ και στα ζητήματα της εκπαίδευσης». Γι' αυτό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούν: «Καμία αυταπάτη! Κανένας Εφησυχασμός»!

Πλούσια δραστηριότητα

Στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης τους φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα τις παρακάτω δραστηριότητες:

Οι φοιτητές της Παντείου σήμερα Σάββατο προβάλλουν την ταινία «ο άνθρωπος ελέφαντας» και αύριο Κυριακή η ταινία «Η πόλη του θεού». Αύριο Κυριακή, οι φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση στη σχολή με θέμα «Τα ΜΜΕ και οι αγώνες των φοιτητών».

Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, φοιτητές της Νομικής θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες πρακτικής άσκησης, αλλά και εργασίας των ασκούμενων και των νέων δικηγόρων. Οι σπουδαστές των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας, που βρίσκονται υπό κατάληψη, διοργανώνουν μεγάλη συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα σπουδαστών τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ στο χώρο του ΤΕΙ.

  • Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας συνεδριάζει την Κυριακή 11/2, στις 4.30 μ.μ., για να προγραμματίσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες των μαθητών. Η ΠΟΣΔΕΠ βρίσκεται σε απεργία διαρκείας, ενώ η ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 15 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ