Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ
Πρόταση για απεργία

Κατατέθηκε χτες από τον Δημήτρη Αγκαβανάκη στο πλαίσιο σύσκεψης, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι των φοιτητών

Πρόταση για κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για τις 15 Φλεβάρη ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, κατέθεσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Δ. Αγκαβανάκης, στη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η ΟΛΜΕ.

Στη σύσκεψη, όπου είχαν κληθεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε διήμερο κινητοποιήσεων, 14 και 15 Φλεβάρη, και κάλεσαν τους συνδικαλιστικούς φορείς να συμμετέχουν ενεργά. Αλλοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι κατηγόρησαν τους φοιτητές ως διασπαστές (!) και άλλοι απέφυγαν να δεσμευτούν, με πρόσχημα ότι δεν έχουν πάρει καμιά σχετική απόφαση τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Να σημειωθεί ότι από τη σύσκεψη απουσίασε η ΓΣΕΕ με την αιτιολογία ότι δεν έχει πάρει καμιά συγκεκριμένη απόφαση!

Ο Δ. Αγκαβανάκης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι εργαζόμενοι και φοιτητές πρέπει να αντιπαρατεθούν σε κοινό μέτωπο με την κυβέρνηση. Να μην πέσουν στην παγίδα των τακτικών ελιγμών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν έχει αναιρέσει τη θέση του υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών τους σχεδιασμών. Γι' αυτό πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας. Σαν ΠΑΜΕ βάζουμε πρόταση σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 15 Φλεβάρη και να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Επίσης, να στηριχτεί ενεργά η αγωνιστική πρωτοβουλία των φοιτητών.

Κατέληξε, τονίζοντας, ότι η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων είναι απόλυτα θετική και πως είναι απαράδεκτο, αντί να ενισχύονται οι αγωνιστικές τους δράσεις να δέχονται επίθεση από συνδικαλιστικές δυνάμεις που με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι μόνο στα λόγια αγωνίζονται για την Παιδεία, ενώ στην πράξη επιδιώκουν τη χειραγώγηση των φοιτητών, στην κατεύθυνση των αποσπασματικών κινητοποιήσεων και αιτημάτων. Χαρακτηριστικό της στάσης που κρατούν αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και στα ζητήματα της Παιδείας είναι και το γεγονός ότι δε δέχτηκαν τις προτάσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ