Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ακατάλληλα ήταν και τα σωσίβια

Στην ακαταλληλότητα των σωστικών μέσων αναφέρθηκαν χθες στην πλειοψηφία τους οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

«Θεωρώ ότι βασική ευθύνη έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ηταν οριακά αξιόπλοο. Στην πρώτη δυσκολία χάθηκαν 80 άνθρωποι...». Με τα λόγια αυτά χαρακτήρισε το πλοίο ο ναυαγός Νικ. Συρίγος και υπέδειξε τους βασικούς υπεύθυνους για το ναυάγιο που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος. «Ηταν ένα πλοίο με κόσμο, έτοιμο να πνιγεί! Υπήρχαν ηλικιωμένοι που περίμεναν στωικά στο σαλόνι και που μάλλον σήμερα είναι νεκροί, ενώ το γεγονός ότι το σωσίβιό μου δεν είχε φωτάκι θα μπορούσε να μου στερήσει τη ζωή!», τόνισε. Παράλληλα, όπως είπε ο Νικ. Συρίγος, στο Λιμεναρχείο της Πάρου, την άλλη μέρα του ναυαγίου, υπήρχαν σωσίβια σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το δικό του, καθώς φαίνονταν ότι ήταν παλαιότερα - υπήρχαν σωσίβια ακόμα και με το πρώτο όνομα του πλοίου «ΚΟΡΣΟΥΣ» από το 1966. Η δήλωση αυτή όμως φαίνεται δεν άρεσε στον Αγγ. Κωνσταντινίδη, εκ των συνηγόρων του Κων. Κληρονόμου, ο οποίος έκανε ...παρατήρηση στον μάρτυρα και του ζήτησε «η εκτίμησή του να έχει κάποια όρια και να μην είναι πάνω από τη λογική...». Προφανώς, για τους εκπροσώπους της εταιρείας, «λογικό» είναι να υπάρχουν σωσίβια 35 ετών στα πλοία...

«Το σωσίβιό μου ήταν μια σανίδα με νάιλον, που κόντεψε να με πνίξει!», είπε η Ολγα Τσαμαρδινού, επιβάτης του πλοίου που ταξίδευε με το σύζυγό της για Σάμο, ο οποίος όμως πνίγηκε αφού στην προσπάθειά του να σωθεί χτύπησε στην κουπαστή του καραβιού. «Το πλοίο ήταν σαράβαλο. Ακουγες τις λαμαρίνες να τρίζουν και νόμιζες ότι θα διαλυθεί», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ