Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Μισές αποφάσεις για τη σχολική στέγη

Υποδομές για την πολιτική κήδευση ζήτησε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης»

Με μισά και ανολοκλήρωτα βήματα η διοίκηση του Δήμου Αθήνας ισχυρίζεται ότι «αντιμετωπίζει» το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πρωτεύουσα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οικοπέδου της Αγ. Μελετίου 145, στα Σεπόλια, που συζητήθηκε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Γονείς, καθηγητές και μαθητές, διεκδικούν από το 2002 το συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερση σχολείου. Με τη διαρκή της κωλυσιεργία, όμως, η διοίκηση, επέτρεψε, στην ουσία, οι οικοπεδούχοι να ξεκινήσουν την κατασκευή δύο πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα, σήμερα, να έχουν ήδη «πέσει» τα πρώτα μπετά.

Χτες, λοιπόν, η διοίκηση, αποφάσισε μόνο την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών (σ.σ.: που η ίδια είχε δώσει στους οικοπεδούχους για να αρχίσουν τα έργα), αρνούμενη, όμως, να συμπληρώσει την απόφασή της με το χαρακτηρισμό του χώρου ως σχολικό, παρά την πίεση τόσο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», όσο και συμβούλων των υπόλοιπων παρατάξεων της μειοψηφίας.

Η περίπτωση αυτή είναι ενδεικτική για το πώς αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις του δήμου το θέμα της σχολικής στέγης. Σε μια περιοχή, τα Σεπόλια, όπου οι χώροι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν σχολεία είναι... είδος υπό εξαφάνιση, η διοίκηση, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το χώρο σχολικό, με το αιτιολογικό ότι το 2001 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) - που διάβασαν στο Συμβούλιο εκπρόσωποι των οικοπεδούχων(!) - είχε χαρακτηρίσει το χώρο ανεπαρκή. Κι όμως, με νεότερο έγγραφό του, ο ΟΣΚ, τον Οκτώβρη 2006, που διάβασε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου, ανέτρεπε την προηγούμενη θέση του, και ζητούσε κατεπειγόντως από τη διοίκηση του δήμου να πάρει απόφαση για χαρακτηρισμό του χώρου σε σχολικό, αλλιώς δε θα μπορούσε να αποκτήσει το χώρο.

Πολιτική κήδευση

Με αφορμή το ζήτημα της καύσης των νεκρών, που τις προηγούμενες μέρες ήρθε στην επικαιρότητα, ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», υπενθύμισε στο χτεσινό συμβούλιο, πως η παράταξη είχε θέσει το θέμα εδώ και πολλά χρόνια, από την περίοδο του Λεων. Αυδή.

Ζήτησε να μη γίνει ο αποτεφρωτήρας στο χώρο του 1ου Νεκροταφείου, για το οποίο η «Συμπαράταξη» προτείνει να μετατραπεί σε υπαίθριο μουσείο. Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής, έφερε και το θέμα της πολιτικής κήδευσης, τονίζοντας ότι πρέπει να κατασκευαστούν οι κατάλληλες υποδομές, όπως αίθουσα κλπ., και ζήτησε το θέμα να εγγραφεί προς συζήτηση σε επόμενη ημερήσια διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ