Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογείται σήμερα για το φόνο του Βαρθολομαίου

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ κρατείται από την Κυριακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ, Γ. Βαρθολομαίου. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί σήμερα.

Ο 59χρονος υπάλληλος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών παραδόθηκε στις 5.10 το πρωί της Κυριακής στην Ασφάλεια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Κατέθεσε μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στην κατάθεσή του αρνείται ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον διοικητή του ΙΚΑ.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε ενδείξεις πως η σύζυγός του τον απατούσε με τον προϊστάμενό της Γ. Βαρθολομαίο, τον οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε γνωρίσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο 59χρονος είπε στην κατάθεσή του ότι είχε βάλει ιδιωτικό ερευνητή να παρακολουθεί τη σύζυγό του και πήγε στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όταν ειδοποιήθηκε πως ο Γ. Βαρθολομαίος βρισκόταν εκεί. Δήλωσε πως θόλωσε το μυαλό του όταν ο διοικητής του ΙΚΑ τον έσπρωξε και του μίλησε άσχημα. Τότε, τον χτύπησε με γροθιές και πιθανότατα με το κινητό του τηλέφωνο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε από τη γυναίκα του να φέρει μια πετσέτα για να βάλουν κάτω από το κεφάλι του 66χρονου, πράγμα το οποίο έκαναν. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο τον ιδιωτικό ερευνητή, καθώς και μια ξαδέλφη του, μητέρα μιας από τους δικηγόρους του, ενώ μέχρι τη στιγμή της παράδοσής του κατέθεσε ότι βρισκόταν σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια εκτιμά ως περισσότερο αξιόπιστη τη δική του κατάθεση από της συζύγου του, σε σχέση με τη χρονολογική σειρά των γεγονότων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ