Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εκτός» οι πυραμίδες;

Με εξαίρεση των πυραμίδων της Γκίζας και των αρχαίων μνημείων του Λούξορ, του Ασουάν και της Αλεξάνδρειας, από τον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς απειλεί η ΟΥΝΕΣΚΟ την αιγυπτιακή κυβέρνηση!

Σύμφωνα με τη ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα «gazeta.ru», που επικαλείται το «ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ», η ΟΥΝΕΣΚΟ θα προχωρήσει σε αυτήν την εξαίρεση αν η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν εντάξει αυτά τα σημαντικότατα μνημεία υπό κρατική προστασία. Αυτό θα σημάνει για την Αίγυπτο ετήσια απώλεια 50 εκατ. δολαρίων που δίδονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ για την αναστήλωση των παραπάνω μνημείων.

Σε συνεδρίαση της επιτροπής πολιτισμού του αιγυπτιακού κοινοβουλίου εκφράστηκε απορία και αμηχανία για την καθυστερημένη λήψη σχετικής απόφασης από την κυβέρνηση, αφού αυτά τα μνημεία προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ετησίως αποφέροντας τεράστια έσοδα. Σημειώθηκε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να «επανεξεταστεί» ο ρόλος της ΟΥΝΕΣΚΟ στη συντήρηση των μνημείων της χώρας, αφού ο οργανισμός έχει βοηθήσει στην ανάδειξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ