Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 και 29 του Μάρτη

Δυο νέες αποφάσεις Ομοσπονδιών για συμμετοχή στα συλλαλητήρια και την κήρυξη απεργίας προστέθηκαν χτες. Σωματεία και Εργατικά Κέντρα μπαίνουν στον αγώνα

Τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας σχεδιάζουν οι ταξικές δυνάμεις
Τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας σχεδιάζουν οι ταξικές δυνάμεις
Να δράσουν με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 8 του Μάρτη και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 29 του ίδιου μήνα, καλούν τους εργαζόμενους Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που αποτελούν σταθμούς στην πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, αποφάσισαν χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, Ακόμα, τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Πρωτευούσης και το Σωματείο Καθαριστών Νομού Αττικής. Οι νέες αποφάσεις προστέθηκαν σ' εκείνες που πήραν τις προηγούμενες μέρες οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Θεάματος - Ακροάματος, Λογιστών, Φαρμάκου.

Αναδεικνύοντας τη σημασία που αποκτούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων, σε δήλωσή του στο «Ρ», ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, Δήμος Θεοδώρου, σημειώνει: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συντονισμένη επίθεση από την πλευρά του κεφαλαίου, που συνδέεται συνολικά με τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τις συλλογικές συμβάσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας. Ειδικά στον κλάδο, η επίθεση παίρνει και τη μορφή της ευθείας υπονόμευσης της κλαδικής Σύμβασης, γεγονός που επιτάσσει των ξεσηκωμό».

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου επισημαίνει, στην ανακοίνωσή της, ότι οι εργοδοτικές ενώσεις αρνήθηκαν «να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα που έχει βάλει η Ομοσπονδία. Διαπιστώθηκε επίσης η δυσκολία και τα εμπόδια που δημιουργούνται στην πράξη από την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ για το 2007 από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

Η Ομοσπονδία θα οργανώσει τέσσερις περιφερειακές συσκέψεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και τον καλύτερο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ώστε να δοθεί απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτών, «την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που οδηγούν την εργατική τάξη, πέρα από τη συνεχή λιτότητα, σε πιο οδυνηρές καταστάσεις με την προώθηση συστημάτων που κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 29 Μάρτη, αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, και η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ). Για την καλύτερη προετοιμασία, θα γίνουν συνεδριάσεις διοικήσεων και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων της δύναμης του ΕΚΛ, ενώ ξεκινούν στους χώρους δουλιάς εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης για τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων και τη διέξοδο που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική της λιτότητας, που εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και χιλιάδες εργατικές οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη του και ενισχύεται παραπέρα», το ΕΚΛ επισημαίνει: «Δεν έχουμε περιθώρια για αναστολή και αναμονή. Κάθε μέρα που περνάει, οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης δυναμώνουν την επίθεση. Γι' αυτό απαιτείται δυνάμωμα της μαζικής πάλης, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις. Για να αναμετρηθούμε με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις πρέπει να είμαστε ισχυροί, με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ