Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Λογικός χρόνος» εργασίας οι 60 ώρες τη βδομάδα!

Αποκάλυψη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών», που απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις επερχόμενες κινητοποιήσεις

Την πέρα για πέρα αντιδραστική και επικίνδυνη θέση, ότι οι 60 ώρες εργασίας είναι ένας λογικός εβδομαδιαίος χρόνος για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Σταύρος Κουτσιουμπέλης - στέλεχος της ΠΑΣΚΕ - στην ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατά την ψήφιση της τροπολογίας που υπουργείου Υγείας για την αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά, ο Στ. Κουτσιουμπέλης είπε επί λέξει: «Η χώρα μας στην ευρωπαϊκή οδηγία θα έπρεπε να κάνει μια παρέμβαση. Εγώ νομίζω ότι ο χρόνος απασχόλησης των 60 ωρών είναι ένας λογικός εβδομαδιαίος χρόνος, που πάρα πολλοί εργαζόμενοι για να τα βγάλουν σήμερα πέρα με μια - δύο απασχολήσεις, το κάνουν. Θα έπρεπε, με τις ιδιορρυθμίες που έχουμε ως χώρα, αντί να σπεύσουμε και να κυρώσουμε αβασάνιστα αυτή την οδηγία, μαζί με άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, θα έπρεπε να έχουμε ζητήσει κάποιες εξαιρέσεις ή κάποιες διευθετήσεις. Εγώ πολύ φοβάμαι ότι δε θα μπορέσει να βρεθεί λύση πάνω σ' αυτές τις κατευθύνσεις, τις οποίες έχει δώσει η πολιτική ηγεσία. Γι' αυτό πιστεύω ότι η διευθέτηση του θέματος θα γίνει μετά τις εκλογές».

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) επισημαίνει: «Οταν, μάλιστα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον κατήγγειλαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στη σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αρχικά είπε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του (τα επίσημα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν) και κατόπιν προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι υπερασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (αλλά και της ΔΑΚΕ με τη σιωπή τους) τον συγκάλυψαν».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καλεί τους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 22 Φλεβάρη 2007, καθώς και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 27 Φλεβάρη 2007 στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, και να διεκδικήσουν ανάμεσα σε άλλα:

  • Κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα ιδιωτικά συνεργεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης.
  • Ενταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα - ανθυγιεινά και σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες. Εφαρμογή 30ωρου με 5ήμερο - 6ωρο. Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • ΟΧΙ στο ελαστικό ωράριο εργασίας για τους γιατρούς. Εφαρμογή 5ήμερου, 6ωρου με μία εφημερία την εβδομάδα και με αύξηση του αριθμού των γιατρών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ