Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αποφασιστική απάντηση

Χαιρετισμός για «το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε φέτος»

Με αφορμή το χτεσινό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Χαιρετίζουμε το μεγάλο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο που συγκλόνισε την Αθήνα. Πρόκειται κατά γενική παραδοχή για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε φέτος. Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση θα δώσει μεγάλη ώθηση και ζωντάνια στη μαζικοποίηση, στη συνέχεια και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για το αν είναι "μειοψηφίες" όσοι διαφωνούν με το νόμο - πλαίσιο και την κατάργηση του άρθρου 16. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και απέδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, των σπουδαστών και του λαού δεν πρόκειται να συναινέσει στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν μια αποφασιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στο νόμο - πλαίσιο που ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει την Ανώτατη Εκπαίδευση, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, υποτάσσει τα Ιδρύματα και το περιεχόμενο της μόρφωσης στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ηταν η αγωνιστική απάντηση στο νόμο - έκτρωμα, ο οποίος με τα τετραετή οικονομικά προγράμματα και τους μάνατζερ επιβάλλει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των Ιδρυμάτων και γι' αυτό το λόγο τσακίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική έκφραση, χτυπώντας και ουσιαστικά καταργώντας το άσυλο.

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη σημερινή διαδήλωση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Συνεχίζοντας στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση, αφού πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν να συναινέσει στα μέτρα αυτά, προσπαθεί με την καταστολή και την τρομοκρατία να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις, με τρόπο προσχεδιασμένο, αξιοποιώντας προβοκατόρικες ενέργειες, που δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που επιλέγει το φοιτητικό κίνημα.

Ομως οι φοιτητές και σπουδαστές δε φοβούνται: θα κατακλύζουν τους δρόμους ξανά και ξανά, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει πάρει χαμπάρι τη συντονισμένη προσπάθεια συκοφαντίας των κινητοποιήσεων.

Καλούμε τη νεολαία να δυναμώσει την πάλη της, μαζί με το λαό, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Να δώσει απάντηση στην επίθεση που δέχεται, δυναμώνοντας την κοινή δράση με όλο το λαό, απαιτώντας μια άλλη Παιδεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ