Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Η Δούμα ζητά την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών

ΜΟΣΧΑ.--

Την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών, που βρίσκονται για πάνω από 8 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν τρομοκρατικές ενέργειες αντικουβανικών ομάδων από το έδαφος των ΗΠΑ, ζήτησε η ρωσική Δούμα, προχτές, Τετάρτη.

Την έκκληση προς τη Γερουσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Κονσταντίν Κοσάτσοφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, ενώ στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτονται και οι άδικες δικαστικές διαδικασίες στη Φλόριντα ενάντια στους πέντε Κουβανούς πατριώτες.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρ. Μαρτίνες, δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση μη προσωποκράτησης του γνωστού τρομοκράτη Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος σε μεταναστευτικά κρατητήρια με την κατηγορία της ψευδορκίας και της παράνομης εισόδου στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες, «εγκέφαλος» της ανατίναξης αεροσκάφους της «Cubana» το 1976, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 73 άνθρωποι, αναμένεται να περάσει από δίκη που θα ξεκινήσει στις 11 του Μάη. Παραμένει φυλακισμένος όχι για την εγκληματική του δράση ενάντια στην Κούβα, αλλά για «παράνομη είσοδο», ενώ οι αρχές των ΗΠΑ έχουν αρνηθεί την έκδοσή του τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Κούβα, ισχυριζόμενες ότι μπορεί να υποστεί κακομεταχείριση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ