Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Εγκλημα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ως «έγκλημα κατά της Ελλάδας» και «άθλια απόφαση» χαρακτηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Β΄ Τμήματος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) που δικαίωσε το Γερμανικό Δημόσιο στην υπόθεση των αποζημιώσεων που ζητούσαν οι συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στα Καλάβρυτα. Στο δικαστήριο κρίνονταν αν οι αγωγές θα εκδικάζονταν από ελληνικά ή γερμανικά δικαστήρια (η λεγόμενη ετεροδικία).

Το Εθνικό Συμβούλιο κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι συντάχθηκε με το πανίσχυρο γερμανικό κράτος και όχι με τους απλούς πολίτες των Καλαβρύτων και ότι αυτό «ολισθαίνει κάθε μέρα και βαθύτερα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών και της "παγκοσμιοποίησης", η οποία εξασφαλίζει ασυδοσία στα μεγάλα συμφέροντα και καταδικάζει στη φτώχεια και την εκμετάλλευση δισεκατομμύρια ανθρωπίνων υπάρξεων».

Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα κατά της ελληνικής κυβέρνησης την οποία κατηγορεί ότι δεν υποστήριξε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και δεν κατέθεσε ούτε καν παρέμβαση στο δικαστήριο, τη στιγμή που παρουσιάστηκαν... αυτόκλητες οι κυβερνήσεις Ιταλίας και Ολλανδίας, καταθέτοντας παρέμβαση υπέρ της Γερμανίας. Μάλιστα, παρουσιάστηκε η Πολωνία να καταθέτει παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και η χώρα μας να απουσιάζει!!!

Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση γιατί δε διεκδίκησε τα 7,1 δισ. δολάρια που επιδικάστηκαν από τη Διάσκεψη Παρισίων (1946), την επιστροφή του «κατοχικού δανείου», την επιστροφή των λεηλατηθεισών αρχαιοτήτων κλπ., ενώ την καλεί να υποστηρίξει τα ελληνικά δίκαια στην Ολομέλεια του ΔΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ