Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΒΡΟΣ
Νέες κινητοποιήσεις για το χρυσωρυχείο

Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό τον αποκλεισμό της Εγνατίας στο ύψος Ατάρνης - Περάματος που θα γίνει την Κυριακή 4 Μάρτη, οργανώνουν οι φορείς των νομών Εβρου και Ροδόπης που εναντιώνονται στην εξόρυξη του χρυσού. Απαντούν έτσι στην έντονη και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια των νέων ιδιοκτητών - καναδικών συμφερόντων - του κοιτάσματος Χρυσού στο Πέραμα, να προχωρήσουν στην εξόρυξη.

«Μοιράζουν» θέσεις εργασίας και παρεμβάσεις στα όμορα χωριά. Υπόσχονται δημιουργία μονάδας ειδικής επεξεργασίας του καπνού, κτηνοτροφική μονάδα, αναβάθμιση της περιοχής με προστασία του περιβάλλοντος και λειτουργία χώρων άθλησης και φυσιολατρικής ψυχαγωγίας, μέχρι και εκπαιδευτικό τουρισμό. Απλώνουν ένα πολυπλόκαμο δίχτυ δημοσίων σχέσεων, εντείνουν τις προσπάθειες προσεταιρισμού μαζικών φορέων, παραγόντων και τοπικών ΜΜΕ, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν ανατροπή του κλίματος που είναι συντριπτικά κατά σε κάθε ιδέα εκμετάλλευσης του χρυσοφόρου κοιτάσματος και γενικότερα του ορυκτού πλούτου από το μεγάλο κεφάλαιο.

«Η ένταση της επιθετικότητας της νέας ιδιοκτησίας εκτρέφεται από την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναδεικνύει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΝΑΣ Εβρου και η Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Αλεξανδρούπολης. Ξεκαθαρίζουν ότι ο φυσικός και ορυκτός πλούτος, πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο και με την πάλη του λαού να γίνουν λαϊκή περιουσία, σε συνθήκες βέβαια που η εξουσία θα είναι υπόθεση του λαού και μόνο.

«Ο αγώνας τους να ματαιωθούν τα σχέδια εξόρυξης του χρυσού θα γίνει αποτελεσματικός στο βαθμό που θα εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξουν μια φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου και οικονομικής ανάπτυξης που υποστηρίζουν ριζοσπαστικές, αντιμονοπωλιακές, αντιιμπεριαλιστικές, πολιτικές δυνάμεις», τονίζουν. Και καλούν το λαό να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για να ματαιωθεί κάθε απόπειρα εξόρυξης του χρυσού και τα μεταλλευτικά δικαιώματα να επιστραφούν στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ