Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Γαρίδες με ... μπόλικα συντηρητικά

Ποσότητες γαρίδων νωπών και κατεψυγμένων με συντηρητικές ουσίες που ξεπερνούσαν τα επιτρεπόμενα όρια βρήκαν και απέσυραν ή κατέσχεσαν κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για γαρίδες:

  • Κατεψυγμένες με την εμπορική επωνυμία «Γάμπαρη ΜΜ. GAMBA DE ALTURA - MM» σε συσκευασίες των 5 κιλών που περιέχουν ποσότητα θειωδών αλάτων πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Το προϊόν με αριθμό παρτίδας LOT 607 και ημερομηνία λήξης 7/8/07 παρασκευάστηκε και διακινήθηκε από την εταιρεία «Ανεμότρατα - Super Fish AE». Επίσης, σε παρτίδα του ίδιου προϊόντος με αριθμό LOT 705 και ημερομηνία λήξης 29/1/09 διαπιστώθηκε ότι η ουσία πυροθειώδες νάτριο αναγράφεται μόνο με τον κωδικό της αριθμό Ε223 και όχι με το πλήρες όνομα όπως προβλέπεται. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση την απόσυρση του συνόλου των παραπάνω παρτίδων
  • Νωπές που διακινήθηκαν από ιχθυοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς του Ηρακλείου και περιέχουν ποσότητα θειωδών αλάτων πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Οι συγκεκριμένες ποσότητες γαρίδων κατασχέθηκαν από συνεργεία του ΕΦΕΤ, ενώ ο Φορέας καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ήδη τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ