Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μετά τις εκλογές η ... κατραπακιά

Συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ και για το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων

Διαβεβαιώσεις για την προώθηση των αντιασφαλιστικών ανατροπών, από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, παρέσχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, στον κοινοτικό επίτροπο για θέματα οικονομίας, Χ. Αλμούνια. Σε δηλώσεις του ο τελευταίος, μαζί με τον Ελληνα υπουργό Οικονομίας, μετά το τέλος των εργασιών του ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες, ανέφερε: «Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς της δημοσιονομικής επιτήρησης είναι πολύ πιθανή, αλλά θα περιμένουμε και τα δημοσιονομικά στοιχεία το μήνα Μάη». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Γ. Αλογοσκούφης του εξέθεσε κάποιες σκέψεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά λόγω των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα δεν αναμένεται να ληφθούν μέτρα τώρα. Τι είδους μέτρα είναι αυτά που θα ληφθούν, σε γενικές γραμμές τα προσδιόρισε ο πρόεδρος της περιώνυμης «Επιτροπής Μεταρρύθμισης», Ν. Αναλυτής, ο οποίος, ως γνωστόν, τάχθηκε και δημόσια υπέρ της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των νέων εργαζομένων (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στη διπλανή σελίδα).

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, με δηλώσεις που έκανε χτες στις Βρυξέλλες με αφορμή την αναμενόμενη έγκριση από το ΕΚΟΦΙΝ του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) - μια τυπική δηλαδή διαδικασία, καθώς μαζί με το ελληνικό εγκρίθηκαν και τα προγράμματα άλλων 9 χωρών - επιχειρεί να προσδώσει στο γεγονός διαστάσεις ...θριάμβου και να το παρουσιάσει ως ψήφο εμπιστοσύνης της κοινοτικής γραφειοκρατίας στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του. Περιττό είναι, βέβαια, να πούμε ότι το όλο θέμα συνδέεται και με την άτυπη προεκλογική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.

Επί της ουσίας, στις δηλώσεις του ο Γ. Αλογοσκούφης, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό των αποτελεσμάτων της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει και στο μέλλον τα προγράμματα «δημοσιονομικής σταθερότητας» και των «μεταρρυθμίσεων». «Εγγυάται», δηλαδή, τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και εκχώρησης νέων προνομίων στο κεφάλαιο. Ειδικά για το Ασφαλιστικό, πρόταξε και πάλι την ανάγκη της δημιουργίας συνθηκών «κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ