Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΟΕΕ
Ετσι κατασκευάζονται οι «ομηρίες»

Σε εντεταλμένη υπηρεσία για τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος βρίσκονται εδώ και καιρό συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί «αστέρες». Ετσι, χτες έκαναν λόγο για «ομηρία καθηγητών και του πρύτανη» από φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, κάτι βέβαια που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, χτες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ φοιτητές απαίτησαν να διασφαλιστεί η εξεταστική του Γενάρη (αφού έχει ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο με απόφαση της Πρυτανείας), καθώς και η πτυχιακή εξεταστική. Παρ' όλα αυτά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΠΚΣ ΑΣΟΕΕ, μερίδα καθηγητών - που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - αξίωσαν να λήξει άμεσα η κατάληψη, για να ξεκινήσει η εξεταστική του Γενάρη, αλλιώς θα χαθεί. Επί της ουσίας έβαλαν εκβιαστικό δίλημμα στους φοιτητές ανάμεσα στη συνέχιση του αγώνα και την εξεταστική.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα συνεδρίασης, υλοποιώντας την απόφαση των ΓΣ, ώστε να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του να μη χαθεί η εξεταστική του Γενάρη. Οι παραπάνω καθηγητές βρήκαν αφορμή την παρουσία των φοιτητών και άρχισαν να μιλούν για τη νομιμότητα της Συγκλήτου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι δε θα πάρουν τελικά απόφαση, ενώ έπρεπε να πάρουν καθαρή απόφαση να γίνει η εξεταστική όποτε κι αν λήξει η κατάληψη.

Για να μην έχουν ούτε ένα πρόσχημα οι καθηγητές, οι φοιτητές αποχώρησαν από το χώρο, αλλά τελικά η Σύγκλητος σταμάτησε τη συνεδρίασή της χωρίς να πάρει καμία απόφαση. Αυτό παρουσιάστηκε από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς ως «ομηρία των καθηγητών», ενώ στην πραγματικότητα όμηροι είναι οι φοιτητές που εκβιάζονται ανοιχτά.

«Είναι κατάπτυστα και απαράδεκτα τα ρεπορτάζ περί ομηρίας του πρύτανη, καθηγητών κλπ. Απέναντί μας όλο αυτό το διάστημα έχουμε το ΣΕΒ, την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ. Τους αντιμετωπίσαμε στους δρόμους, βιώσαμε το βίαιο χτύπημα των κινητοποιήσεών μας, την προσπάθειά τους να μας τρομοκρατήσουν για να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχτούμε. Τους αντιμετωπίσαμε όταν προσπάθησαν να αμαυρώσουν, να κατασυκοφαντήσουν και να εκφυλίσουν τον αγώνα μας, στην προσπάθειά τους να σπάσουν τις καταλήψεις. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσονται και οι σημερινές μεθοδεύσεις. Εχουμε μάθει να τους αντιμετωπίζουμε, γιατί οι φοιτητές και οι λαϊκές μας οικογένειες κρύβουμε τεράστια δύναμη στα χέρια μας. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, δυναμικά, μαχητικά μέχρι την τελική νίκη», σημειώνει η ΠΚΣ ΑΣΟΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ