Κυριακή 4 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ξεκινούν τα πρωταθλήματα Β΄ - Γ΄ Εθνικής και Α΄ - Β΄ Τοπικής

Πώς το σκορ του αγώνα Πανιωνίου ΓΣ - ΑΣ Αιγυπτιωτών, από 1,5-2,5 έγινε... 2-2

Μια μικρή άποψη της αίθουσας σκακιού του Α.Σ. Αιγυπτιωτών, δείγμα της δραστηριότητας και της αναπτυξιακής πορείας τα τελευταία 30 χρόνια!
Μια μικρή άποψη της αίθουσας σκακιού του Α.Σ. Αιγυπτιωτών, δείγμα της δραστηριότητας και της αναπτυξιακής πορείας τα τελευταία 30 χρόνια!
Την ερχόμενη Κυριακή 11 του Μάρτη και ώρα 10.30 π.μ. ξεκινούν τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Β΄ - Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, Α΄ - Β΄ Τοπικής καθώς και το Διασυλλογικό Αττικής Φιλίας 2007. Οι αγώνες θα διεξάγονται με χρόνο σκέψης 90΄+30΄΄ για κάθε κίνηση, μέχρι τις 40 κινήσεις και στη συνέχεια 15΄+30΄΄ για ολόκληρη την παρτίδα. Αγωνιστικές μέρες στην έδρα της πρώτης αναφερόμενης ομάδας είναι: 11 και 18 Μάρτη, 15, 22 και 29 Απρίλη, 6 και 13 Μάη 2007.

Στον Α΄ Ομιλο της Γ΄ Εθνικής έχουμε τις συναντήσεις: ΑΕ Ποντίων Μελισσίων - ΣΟ Πετρούπολης, Παράδεισος Αμαρουσίου - ΣΟ Αμπελοκήπων, Κότινος Χολαργού - Αγία Παρασκευή και ΓΣ Ασπροπύργου - ΕΟΣ Αχαρνών.

Στον Β΄ όμιλο: Α.Κ. Ζωγράφου - ΣΟΝ Ν. Φιλαδέλφειας, Δεξαμενή Μεταμόρφωσης - ΣΟ Μοσχάτου, ΑΣ Αιγυπτιωτών - Φοίβος Πειραιά και ΓΑΣ Χολαργού - Εστία Νέας Σμύρνης.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι 10μελείς στις παρακάτω κατηγορίες: 1η-5η σκακιέρα άνδρες ή γυναίκες ανεξάρτητα από ηλικία. 6η σκακιέρα υποχρεωτικά γυναίκα. 7η νεάνιδα κάτω των 18 χρόνων. 8η νεάνιδα ή νέος κάτω των 18. 9η νεάνιδα ή νέος κάτω των 16. 10η σκακιέρα νεάνιδα ή νέος κάτω των 16 χρόνων.

-- Αν και απών ο διαιτητής από τη ...φάση, αποφάσισε! Φαίνεται ότι τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα «μπαίνουν» και στο πνευματικό μας άθλημα, το σκάκι. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τρόπος που αντιμετώπισαν τα γεγονότα της συνάντησης Πανιωνίου ΓΣ-ΑΣ Αιγυπτιωτών για το Κύπελλο Αττικής.

Στη φάση των «8» (ξεκίνησαν 64 ομάδες, αρκετές από τις οποίες είναι στην Α΄ Εθνική και αποκλείστηκαν) στην παραπάνω συνάντηση, ο σκακιστής του ΑΣ Αιγυπτιωτών Ανδρέας Καλογιάννης, έμπειρος, ισχυρός και σωστός με τους κανονισμούς παίκτης, προσπαθεί να παίξει τον βασιλιά του και ρίχνει διπλανό πιόνι χωρίς να το θέλει και παίζει τον βασιλιά του στο τετράγωνο που είχε διαλέξει. Ο αντίπαλός του, όμως, θεώρησε «σωστό» (ο διαιτητής ήταν εκτός φάσης) να του υποδείξει να πάρει το κατά λάθος θιγμένο πιόνι. Δεν το δέχεται, φυσικά, ο Καλογιάννης και κάνει ένσταση.

Στην εκδίκαση της ένστασης ο διαιτητής δηλώνει ότι ήταν παρών (ενώ δεν ήταν) και ο «επικεφαλής» της Επιτροπής Ενστάσεων τον ...βοηθάει (τον διαιτητή) με 4 διαφορετικές λέξεις, μέχρι να καταλάβει τι πρέπει να πει... Ετσι κέρδισε την ένσταση ο νεοσύστατος στο σκάκι Πανιώνιος ΓΣ.

Με αυτό τον τρόπο διοικούν ορισμένοι το ελληνικό σκάκι, φίλοι και φίλες του σκακιού. Να αδικούν εμφανέστατα έναν ιστορικό σκακιστικό σύλλογο με (30) τριάντα χρόνια αναπτυξιακής πορείας και διάδοσης του αθλήματος, όπως είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγυπτιωτών. Τέτοιες αποφάσεις παίρνουν οι γνωστές «βεντέτες» του ελληνικού σκακιού, που κοιτούν αφ' υψηλού και μπροστά στα μάτια του διαιτητή (σε άλλον αγώνα...) τον σνομπάρουν και μιλάνε (ενώ απαγορεύεται) στους παίκτες τους, χωρίς την άδεια του διαιτητή... Ετσι, δραστήριους συλλόγους, μέλη της ΕΣΟ, με εκατοντάδες σκακιστές και σκακίστριες, με χιλιάδες διοργανώσεις και συμμετοχές, παραχώρηση αγωνιστικών χώρων, τους οδηγούν σε απομόνωση... Ποια ανάπτυξη θα κάνει ο ευνοημένος Πανιώνιος ΓΣ; Θυμηθείτε μόνο την περίπτωση του Παναθηναϊκού ΑΟ που έπαιζε με (6) έξι φίρμες μόνο...!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ