Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η εξυπηρέτηση... !

«

Θαυμάσια» η ανακάλυψη για τη δήθεν καλύτερη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, με το τηλεφωνικό ραντεβού στο 184. Αν και οι ασφαλισμένοι αρκετών περιοχών της Αττικής δεν έχουν ακόμη τη σχετική ...ευτυχία, αφού δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Παράδειγμα, το Μενίδι - πολύ κοντά μας. Στις περιοχές αυτές, για μια θέση στον «παράδεισο», δηλαδή για την εξασφάλιση του επιθυμητού νούμερου επίσκεψης στο γιατρό, πρέπει να περιμένεις από τις 4 το πρωί κι αυτό, αν είσαι τυχερός. Ας έρθουμε, όμως, στις «ευνοημένες» περιοχές, όπου με ένα απλό τηλεφώνημα στο 184 κλείνεις ένα «σίγουρο» ραντεβού με το γιατρό που επιθυμείς να επισκεφθείς. Ετσι, λοιπόν, - και μιλάμε για την ηπιότερη περίπτωση... προσωπικής εμπειρίας από το ΙΚΑ Καλλιθέας - ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο έκλεισε 33 μέρες αργότερα... Πού να μιλήσουμε για οφθαλμίατρο ή ορθοπεδικό..!

Πέρασαν οι 33 μέρες, πηγαίνεις στον ευγενικό γιατρό σου και σου γράφει μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων... Ξανακατεβαίνεις πάλι στην ουρά του 184 και περιμένεις στη σειρά σου για νέο ραντεβού με το μικροβιολογικό. Ησουνα και πάλι τυχερός που σου έκλεισαν ραντεβού για εξέταση αίματος ύστερα από 35 μέρες. (Στο μικροβιολογικό, οι 4 κοπέλες που απόμειναν να παίρνουν αίμα, είναι συμβασιούχες με 18μηνη σύμβαση εργασίας, χωρίς ένσημα και ζούνε με το φόβο και τον τρόμο της απόλυσης). Κι αφού πέρασαν και οι 35 αυτές μέρες και εδέησες να κάνεις την εξέταση, σου λένε πως θα πάρεις την απάντηση από το γιατρό σε 10 ή 12 μέρες.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν, με το ...φιλόστοργο μέσον του 184, για να επισκεφτείς το γιατρό σου και να έχεις αποτέλεσμα, χρειάζονται 33 + 35 + 12 = 80 μέρες ακριβώς - και επαναλαμβάνω πως μιλάμε για την απλή περίπτωση. Σκεφτείτε να είστε υποχρεωμένος να κάνετε σοβαρότερες εξετάσεις π.χ. υπέρηχο ή τεστ κοπώσεως ή τρίπλεξ ή αξονική και μαγνητική τομογραφία; τότε βάλε 3 μήνες και λίγο είναι.

Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές ή στον ιδιώτη γιατρό ή στον άλλο κόσμο. Φυσικά, προτιμάς την πρώτη επιλογή που σημαίνει ότι πρέπει να ξηλωθείς αδρά, χωρίς να έχεις φράγκο στην τσέπη. Αυτά είναι τα χάλια τους για την υγεία των εργαζομένων και συνταξιούχων στο ΙΚΑ.

Δεκατρία χρόνια κυβερνήσεων ΝΔ και είκοσι χρόνια κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - μετά τη μεταπολίτευση - όχι μόνο δεν έλυσαν αυτό το τόσο σοβαρό, αλλά και εξίσου απλό θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά το χειροτέρεψαν κιόλας.

Τι έκαναν, λοιπόν, και οι μεν και οι δε - αυτοί που μιλάνε για πλούσια και ισχυρή Ελλάδα - όλα αυτά τα χρόνια; Τίποτα. Απολύτως τίποτα το ουσιαστικό. Εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να αποτανθούν στον ιδιώτη γιατρό ή στις αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η υγεία μας πάνω απ' όλα, λέει ο φτωχός κι ο κάθε λογικός άνθρωπος. Και δεν έχει άδικο. Για να δούμε άσπρη μέρα στον τομέα αυτό, όμως - όπως και σε όποιον άλλον - πρέπει ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και να έρθουν τα πάνω κάτω...!

ΥΓ: Κι ένα ευχάριστο. Η αναμονή στο ΙΚΑ Καλλιθέας είναι σχετικά άνετη, αφού πρόσφατα ανακαινίστηκε...


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύπλευρη τροχοπέδη οι ελλείψεις σε προσωπικό (2010-09-18 00:00:00.0)
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2005-08-03 00:00:00.0)
Ο υγειονομικός Γολγοθάς των μεταναστών (2004-01-04 00:00:00.0)
Το «184» (2002-07-11 00:00:00.0)
Το ΙΚΑ δουλεύει για τους ιδιώτες (2002-04-13 00:00:00.0)
Τρομακτικές ελλείψεις απέναντι σε συσσωρευμένα προβλήματα (1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ