Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Το ΙΚΑ δουλεύει για τους ιδιώτες

Κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής αγώνα

Κάλεσμα για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και το συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων που τη στηρίζουν, απευθύνει με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ στην Κέρκυρα, η Κομματική Οργάνωση Υγείας Κέρκυρας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι αυτό που ενώνει, δυναμώνει τον αγώνα, δημιουργεί προϋποθέσεις νίκης. Οπως σημειώνει η έλλειψη κάθε ουσιαστικής ενίσχυσης καταδικάζει το ΙΚΑ και αποτελεί το άλλοθι για την εφαρμογή ακόμα σκληρότερων μέτρων ενισχύοντας με την πολιτική της υποχρηματοδότησης τον ιδιωτικό τομέα. Εξαίρεση δεν αποτελεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση όπου απαριθμούνται τα ειδικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού το ΙΚΑ στην Κέρκυρα διέθεσε το 2001 το ποσό των 160.000.000 για την έκτακτη περίθαλψη σε ιδιώτες. Επίσης:

  • «Το Φυσιοθεραπευτήριο του ΙΚΑ δε λειτουργεί, ενώ υπάρχει ο τεχνολογικός εξοπλισμός, λόγω έλλειψης προσωπικού και έτσι ο ασφαλισμένος πληρώνει σε ιδιώτες το λιγότερο 40.000 για φυσιοθεραπείες και εισπράττει από το ΙΚΑ 19.500.
  • Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο τα ραντεβού είναι για ενάμιση μήνα μετά (χρειάζονται 4 γιατροί, 4 τεχνολόγοι και 2 παρασκευαστές και υπηρετούν 1 γιατρός και 2 τεχνολόγοι). Γι' αυτή την κατάσταση οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργαζόμενοι που προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατάνε σε λειτουργία το εργαστήριο.
  • Στο Ακτινολογικό εργαστήριο τα ραντεβού για κάποιες εξετάσεις έχουν φτάσει από 1 έως μήνες μετά. Ενας γιατρός εκτελεί υπερήχους, τρίπλεξ, πυελογραφίες, στομάχια και διαγνώσεις των ακτινογραφιών και των Οστικών Μετρήσεων.
  • Τα ιατρεία λειτουργούν χωρίς νοσηλευτές, με αποτέλεσμα οι γιατροί να εκτελούν και χρέη νοσηλευτή, ειδικά στο χειρουργικό και καρδιολογικό. Ενας νοσηλευτής εξυπηρετεί την απογευματινή βάρδια. Υπηρετούν 5 νοσηλευτές οι οποίοι ασκούν και αλλότρια καθήκοντα λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού. Οι κενές θέσεις στους νοσηλευτές είναι 16».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ