Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες αποφάσεις για την απεργία

Χτες, στις οκτώ Ομοσπονδίες που ήδη είχαν αποφασίσει απεργία για τις 18 Απρίλη προστέθηκαν ακόμα τρεις και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος.

Σε επίπεδο Εργατικών Κέντρων, στα 25 που είχαν ήδη πάρει απεργιακές αποφάσεις χτες προστέθηκαν τα ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Ορεστιάδας, Λασηθίου, Αρτας και Ναυπάκτου.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΕΚ Πάτρας, όπου οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έβαζαν σοβαρά εμπόδια στη λήψη απόφασης απεργίας. Γεγονός που οδηγεί πλέον τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για κήρυξη απεργίας. Επικίνδυνο παιχνίδι παιζόταν και στο ΕΚ Πύργου, όπου οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έψαχναν να βρουν δικαιολογίες για να μη συνεδριάσει η διοίκηση. Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των ΕΚ Ξάνθης, Σερρών και την Τρίτη των Πτολεμαΐδας, Γρεβενών.

Στα εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν πάρει ξεχωριστές αποφάσεις απεργίας, πέρα από την κάλυψη που έχουν από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, χτες προστέθηκαν και τα παρακάτω: Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων και εργαστηρίων Αθήνας - Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων στο «Μητέρα», Σωματείο Εργαζόμενων στο «Υγεία», Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Ποτών, Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών Πρεβέζης, Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπάκτου, Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Βαρθολομιού, Συνδικάτο Οικοδόμων Αμαλιάδας, Σωματείο Εργαζομένων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς, Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Λευκάδας.

Τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής στην απεργία αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με τετράωρη στάση εργασίας (10.00 π.μ.-2.00 μ.μ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ