Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Υπόθεση των εργαζομένων η συνέχιση του αγώνα

Για την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε τελικά η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη της ΠΑΣΚ, ως αποτέλεσμα των αφόρητων πιέσεων από κυβερνητικούς παράγοντες, φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δε θέλουν η ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει και να προετοιμάσει κατάλληλα, απεργία για τις 18 Απρίλη ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί χθες, πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για άμεση σύγκληση των οργάνων της ΑΔΕΔΥ ώστε να προκηρυχτεί απεργία για τις 18 Απρίλη, μια και η μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην προχτεσινή απεργία τους, έδωσε το σύνθημα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Ωστόσο οι πιέσεις, στις οποίες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος καταλόγισε την παραίτησή του από τη γραμματεία του Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζονται και πληροφορίες αναφέρουν πως το ΠΑΣΟΚ καλεί συνεχώς συνδικαλιστικά στελέχη του δημοσίου στα γραφεία του για τα... περαιτέρω. Στις συναντήσεις αυτές καλούνται, όχι μόνο μέλη των διοικήσεων των Ομοσπονδιών του δημοσίου αλλά και... Συλλόγων, αν και δεν είναι πολλοί αυτοί που ανταποκρίνονται. Χθες πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, θέλησε να υποβαθμίσει τις εντυπώσεις από την παραίτηση Παπασπύρου, λέγοντας ότι αφού «παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, σημαίνει ότι οι άλλες κινήσεις είναι περισσότερο κινήσεις τακτικής, παρά ουσίας».

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, οι ταξικές δυνάμεις καλούν κάθε εργαζόμενο να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη διάθεσή του για αγώνα μέσα από τους χώρους δουλιάς, σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συλλόγους. Είναι πλέον ζωτικής σημασίας η αντίθεση στα αντιασφαλιστικά μέτρα και η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στις 18 Απρίλη να εκφραστεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ