Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ακριβά και μετά τη μείωση τα εισιτήρια του μετρό

Δυσβάσταχτο εξακολουθεί να είναι το εισιτήριο του μετρό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Ανατολικής Αττικής, παρά τη μείωσή του, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Λιάνα Κανέλλη με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να προσαρμόσει την τιμή του εισιτηρίου του μετρό στις στάσεις Παλλήνης, Κάντζας και Κορωπίου, στις τιμές που ισχύουν για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Σημειώνεται ότι από χτες το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου από το σταθμό Λαρίσης για τους παραπάνω προορισμούς μειώθηκε από 3 ευρώ σε 1,80.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν ότι οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής Παλλήνης - Γλυκών Νερών, Παιανίας και Κορωπίου διαμαρτύρονται έντονα για την τιμή του εισιτηρίου του μετρό σε Παλλήνη, Κάντζα και Κορωπί. Υπογραμμίζουν ότι η μείωση στην τιμή του εισιτηρίου, από 3 σε 1,80 ευρώ, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική και τονίζουν ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου εξακολουθεί να είναι δυσβάσταχτο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζητούν να προσαρμοστεί η τιμή του εισιτηρίου του μετρό στην τιμή της αστικής εισφοράς, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της ΕΘΕΛ.

Οι Βέρα Νικολαΐδου και Λιάνα Κανέλλη ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών πότε προτίθεται να προσαρμόσει την τιμή του εισιτηρίου του μετρό στις στάσεις Παλλήνης - Κάντζας - Κορωπίου ως αστική, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της ΕΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ