Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ζητά προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις αρνητικές επιπτώσεις της ΚΑΠ στη φτωχή και μεσαία αγροτιά ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στη σχετική επιστολή που απέστειλε χτες προς την πρόεδρο της Βουλής, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της λεγόμενης νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) συρρικνώθηκαν δραστικά βασικές καλλιέργειες, όπως καπνός, τεύτλα κλπ., έκλεισαν εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μειώθηκε σημαντικά το αγροτικό εισόδημα και αυξήθηκαν τα ελλείμματα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο που το πρώτο οκτάμηνο του 2006 διαμορφώθηκαν στα 1,439 δισ. ευρώ.

Η κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των αγροτών αλλά και των καταναλωτών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή κάθε χρόνο αγοράζουν σε χαμηλότερες τιμές τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλάνε σε πολλαπλάσιες τιμές στους καταναλωτές. Οι εξελίξεις αυτές και τα αδιέξοδα ιδιαίτερα στους νέους αγρότες θα ενταθούν με την ολοκλήρωση της νέας ΚΑΠ για τα οπωροκηπευτικά και το κρασί».

Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ζητείται να γίνει με βάση το άρθρο 143 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, που δίνει τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να προκαλέσει τη συγκεκριμένη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ