Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Κορυφώνεται η μάχη για την επιτυχία τους

Σε εκατοντάδες τόπους δουλιάς όλης της χώρας το μήνυμα του ξεσηκωμού. Στο εργοτάξιο του Μετρό στο Αιγάλεω βρέθηκε χτες ο Γ. Μαυρίκος

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Αιγάλεω
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Αιγάλεω
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, απηύθυνε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στο εργοτάξιο του Μετρό στο Αιγάλεω. Οσοι περισσότεροι συμμετέχουμε τόσο περισσότερο θα ανησυχήσουν, θα καταλάβουν ότι δύσκολα θα περάσουν τις αντεργατικές τους επιλογές, δεν είναι ανίκητοι, τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας, τις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Παλεύουμε για μισθούς και μεροκάματα, υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ. Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις χτυπάνε παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων, δυσκολεύουν την επιβίωση. Την ίδια στιγμή τα κέρδη του κεφαλαίου μεγαλώνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει τους μισθούς σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα και μαζί με το ΠΑΣΟΚ εντείνει την επίθεση και στην Παιδεία, με στόχο την υποταγή της στα συμφέροντα των επιχειρήσεων, σε βάρος της τσέπης των εργαζομένων και της μόρφωσης των παιδιών τους. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι κοροϊδεύει τους εργαζόμενους με στόχο να αρπάξει ψήφους. Τέλος, απευθυνόμενος στους οικονομικούς μετανάστες, τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στον αγώνα: «Να μπολιαστείτε, να γίνετε ένα με το εργατικό κίνημα της χώρας».

Νέες αποφάσεις και εξορμήσεις

Την πρώτη απεργιακή απόφαση για τις 29 του Μάρτη από τη συγκρότησή του πήρε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, καλώντας σε μαζική συμμετοχή και στο συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη. Περιγράφοντας την κατάσταση στον κλάδο, το Συνδικάτο αναφέρεται στην ανακοίνωσή του στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλιάς στον ΟΤΕ, στην απόλυση δεκάδων συναδέλφων από την «Τελεπάσπορτ» (πριν τη συγχώνευση με τη «Λανέτ»), τις απλήρωτες ώρες εργασίας με πρόσχημα το πριμ σε «Αλτεκ», «Μπάιτ» κ.α., στην ημιαπασχόληση και την τρομοκρατία σε «Βόνταφον», «Τελεπερφόρμανς», «Μίντιατελ», «Τελλάς» κ.α. Απάντηση σε όλα αυτά, σημειώνει το Συνδικάτο, είναι η πάλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Προβάλλοντας ανάμεσα στα άλλα και τα ιδιαίτερα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου, απόφαση για απεργία και συμμετοχή στα συλλαλητήρια έχουν πάρει ακόμα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας. Οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε δεκάδες τόπους δουλιάς, ανάμεσά τους και οι παρακάτω: Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, «VODAFONE» (Χαλάνδρι), «TELEPERFORMANCE», ξενοδοχεία «Intercontinental» και «Saint George Lycabetus», «Multirama» (Βουλιαγμένη), «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» (Αιγίου - Παλαιολόγου), κλωστοϋφαντουργίες «BSB», «MOTVO», «ΤΣΙΦ», «ΔΑΝΟΣ», «ΚΑΖΑΚΟΣ», «ΛΕΜΟΝΗΣ», «ΑΔΡΑΜΙΤΟΓΛΟΥ», «ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ», «ΑΛΟΥΕΤ», Τράπεζα Κύπρου, ΔΕΗ ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, ΔΕΗ Ελευσίνας, ΟΤΕ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας), Λιμάνι της Ελευσίνας, «Κωνσταντακάτος», «ΜΑΚΡΟ» (Νέα Σμύρνη), «Μίντια Μάρκετ» (Περιστέρι), «Μουλτιράμα» (Βουλιαγμένης), «Ατλάντικ» (Νέα Σμύρνη), «ΙΚΕΑ» (αεροδρόμιο), «Πράκτικερ» (Ταύρος), «Λιντλ» (Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια) κ.ά.

Θεσσαλονίκη - Πειραιάς

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, που πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 8 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ.

Και στον Πειραιά, τα δεκάδες σωματεία που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και στην απεργία, εντείνουν τις καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 6 π.μ. στο Μόλο της ΔΕΗ Κερατσινίου, όπου συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων της Ζώνης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση εργατοτεχνιτών. Στις 7 π.μ. μέλη των ναυτεργατικών Ενώσεων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» θα περιοδεύσουν στα πλοία της ακτοπλοΐας στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 10 π.μ. συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στις εγκαταστάσεις των ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στις 12 το μεσημέρι στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ