Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΑΥ
Καμιά δέσμευση για την εξόφληση των χρεών

Με γενικόλογες αναφορές επιχείρησε χτες ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, να απαντήσει σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, στα προβλήματα υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Ταμείο των Υγειονομικών και των Φαρμακοποιών (ΤΣΑΥ), το οποίο μάλιστα προχωρά και σε αγορά τραπεζικών μετοχών, επιβαρύνοντας τους εργαζόμενους.

Ο Γ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση η τωρινή διπλασίασε την επιχορήγηση, δίνοντας 20 εκατομμύρια ευρώ για το 2007, ενώ για τα χρέη ανέφερε ότι θα υπάρξει μελλοντική τακτοποίηση των οφειλών. Οσον αφορά την αγορά μετοχών, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι αυτό «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των συμβούλων και του προέδρου» του Ταμείου. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση θα «αξιοποιήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των ταμείων με διαφάνεια».

Ανταπαντώντας ο Αντώνης Σκυλλάκος, ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πόσα είναι τα χρέη και πότε θα εξοφληθούν, λέγοντας πως μέχρι το 1997 ήταν 60 δισεκατομμύρια δραχμές. Επισήμανε ότι «όσο δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό και η μηχανοργάνωση, δε θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα». Αναφορικά με τις αγορές μετοχών, ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε ότι «η κυβέρνηση μπορεί και ελέγχει την πλειοψηφία σε κάθε διοικητικό συμβούλιο», ενώ σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων σημείωσε πως «η αξιοποίηση περιλαμβάνει και την πώληση της περιουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ