Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Κάτεργο το τουριστικό «IVORY»

Καταγγελία στο ΥΕΝ μετά από έλεγχο στο νέο Μόλο Δραπετσώνας, όπου επισκευάζεται το πλοίο

«Στο μηχανοστάσιο εργάζονταν τέσσερις ανασφάλιστοι ναυτεργάτες με εξευτελιστικά ημερομίσθια. Το ναυτολόγιο δεν υπήρχε στο πλοίο και παρότι ειδοποιήσαμε να το φέρουν, δεν το έφεραν τις δύο ώρες που παραμείναμε στο πλοίο, ώστε να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσοι είναι ναυτολογημένοι και αν τηρείται η νομοθεσία. Τα συνεργεία που εκτελούσαν επισκευές στο πλοίο τα περισσότερα δεν είχαν παρουσιάσει άδεια εργασιών. Δεν υπήρχε εξαερισμός στους χώρους εργασιών με χρήση φλόγας, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και ιδιαίτερα στο μηχανοστάσιο δεν είχαν παρθεί μέτρα ασφαλείας».

Πρόκειται για την καταγγελία που έστειλαν χτες τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και τις αρμόδιες αρχές, αναφέροντας τα όσα εντόπισε η αντιπροσωπεία τους μετά από έλεγχο που διενήργησε μαζί με τη μεικτή Επιτροπή Ελέγχου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο τουριστικό πλοίο «IVORY», που επισκευάζεται στο νέο Μόλο Δραπετσώνας.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία «ΛΟΥΗΣ» του εφοπλιστή Λοΐζου. Ο Μ. Κεφαλογιάννης, προκειμένου να φέρει ο εφοπλιστής Λοΐζος στην ελληνική σημαία 4 πλοία του, ανάμεσα στα οποία είναι και το «IVORY», σύνταξε το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, για την απαλλαγή των εφοπλιστών της κρουαζιέρας από τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΝΑΤ.

Το θέμα δε σταματάει εδώ. Ο εφοπλιστής Λοΐζος, πλήρως αποθρασυμένος από την εφοπλιστόδουλη πολιτική της ΝΔ, ταυτόχρονα με τη «μαύρη εργασία», συνολικά την άγρια εκμετάλλευση που επιβάλλει σε ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες, έχει παραβιάσει ακόμα και αυτό το νομοθετικό έκτρωμα του Κεφαλογιάννη! Δεν έχει καταβάλει έστω τις εγγυητικές επιστολές που προβλέπει αυτό νομοθετικό εξάμβλωμα και έχει «φεσώσει» το ΝΑΤ με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο δολάρια! Βέβαια, η εταιρεία «ΛΟΥΗΣ» για το 2006 παρουσίασε τεράστια αύξηση κερδών κατά 195% σε σχέση με το 2005 και από 8 εκατομμύρια ευρώ το 2005 τα κέρδη εκτινάχτηκαν το 2006 στα 23,6 εκατομμύρια ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ