Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σημαντικές κατακτήσεις από τον αγώνα για τις Συμβάσεις

Μεταλλεργάτες, αμμοβολιστές και καθαριστές πέτυχαν με την πάλη τους ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα

Κατάκτηση του συνεπούς ταξικού τους αγώνα είναι οι Συμβάσεις που υπογράφουν τα σωματεία της Ζώνης
Κατάκτηση του συνεπούς ταξικού τους αγώνα είναι οι Συμβάσεις που υπογράφουν τα σωματεία της Ζώνης
Με κινητήρια δύναμη το διεκδικητικό τους πλαίσιο και όπλο την ταξική ενότητα, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά να δίνει τον τόνο, διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφουν. Χωρίς λεπτό επανάπαυσης, με περιοδείες και συσκέψεις, δίνουν συνέχεια στην πάλη τους, προβάλλοντας το σύνολο των διεκδικήσεών τους, με κορυφαίο σταθμό το συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αλλά και την απεργία των ταξικών συνδικάτων στις 29 του μήνα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά υπέγραψε Σύμβαση με αύξηση 6,2% στο μεροκάματο το οποίο διαμορφώθηκε στα 57,5 ευρώ στο κατώτερο και στα 85 ευρώ στο ανώτερο, στη βάση του 7ωρου - 5ήμερου - 35ωρου που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια. Παράλληλα, κατάκτησαν και την παύση των υπερωριών -προβλέπονται μόνο 3 ώρες υπερωρία προαιρετικές - που σημαίνει αύξηση της απασχόλησης και ανθρώπινο ωράριο. Τώρα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «όλες οι δυνάμεις έχουν πέσει για την περιφρούρηση της Σύμβασης», η υπογραφή της οποίας «είναι μόνο μια γραμμή άμυνας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία».

Η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών κατάφερε μετά από δυναμικές αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις στις 18 Φλεβάρη να σπάσει την αδιαλλαξία των εργοδοτών και να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με αύξηση 7% για τους αμμοβολιστές και 8% για τους καθαριστές. Ετσι για τους πρώτους το καθαρό βασικό μεροκάματο διαμορφώνεται στα 66,02 ευρώ και για τους δεύτερους στα 59 ευρώ.

Τον αγώνα τους για ικανοποιητική Σύμβαση συνεχίζουν ακόμα οι ηλεκτρολόγοι και οι μαραγκοί της Ζώνης. Το Σωματείο των Ηλεκτρολόγων έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 5 Μάρτη να μην γίνει καμία υπερωριακή απασχόληση, ενώ για την Τρίτη και Τετάρτη έχει εξαγγελθεί 48ωρη απεργία. Το Σωματείο των Μαραγκών, αν μέχρι σήμερα δεν αποδεχτούν οι εργοδότες τα αιτήματά του, έχει αποφασίσει για την ερχόμενη βδομάδα τρεις 24ωρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ