Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπρεχτική «Μάνα Κουράγιο»

Πενήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, κορυφαίας, επαναστατικής φυσιογνωμίας του θεάτρου και της ποίησης. Τη «Μάνα Κουράγιο» την έγραψε το 1938-1939, όταν ο χιτλερισμός κυριαρχούσε στη Γερμανία και ο πόλεμος απειλούσε να καταστρέψει την Ευρώπη. Πρόκειται για έργο με ανθρώπινη ευαισθησία και κοινωνικό προβληματισμό, που ανεβάζει αύριο το Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή «Κοτοπούλη».

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος, σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, με την Αντιγόνη Βαλάκου στο ρόλο της Αννας Φήρλινγκ, της μάνας, ένα συγκλονιστικό ρόλο. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ρένας Γεωργιάδου, η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Παίζουν επίσης: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Στέφανος Κοσμίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Στάθης Βούτος, Παντελής Παπαδόπουλος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Γιάννης Θωμάς, Σπύρος Αυγουστάτος, Στέργιος Καλαϊτζής, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Χρήστος Νίνης, Χρήστος Σπανός, Λουκία Στεργίου, Νικολέτα Κοκκίνου, Μαρία Καντιφέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ