Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Τίμησαν τη μάχη της Μερίτσας

Η 64η επέτειος της ηρωικής μάχης της Μερίτσας ενάντια στα ιταλογερμανικά στρατεύματα, το 1943, τιμήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Παραρτήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας της ΠΕΑΕΑ, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στην εκδήλωση, που έγινε στον τόπο της μάχης, όπου έχει στηθεί μνημείο, έδωσαν το «παρών» αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και νεότεροι από τη Θεσσαλία, τα Γρεβενά και άλλες περιοχές, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα επτά παλικάρια των Χασίων, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Ν. Μουλάς, εκ μέρους του Παραρτήματος Καλαμπάκας της ΠΕΑΕΑ και ο Β. Παπαδήμας, αντιστασιακός.

Στην ομιλία του, ο Θ. Λάζος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των μηνυμάτων του αγώνα των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά.

Στην εκδήλωση, ακούστηκαν τραγούδια της Αντίστασης και του αγώνα από τη χορωδία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και έγιναν απαγγελίες ποιημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ