Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σε ιδιώτες η πλατεία Πρωτομαγιάς

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποφάσισαν την εκμίσθωση σε ιδιώτες του 50% της πλατείας

Την ιδιωτικοποίηση, κατά 50%, της πλατείας Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως αποφάσισαν και επέβαλαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιώς οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα, η διοικούσα παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με πρωτεργάτες το τρίδυμο Φ. Γεννηματά, Γ. Σγουρό και Γ. Μίχα και με το πρόσχημα της κακής συντήρησης του χώρου, για την οποία είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι και η πολιτική τους, πρότεινε να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την εκμίσθωση της πλατείας ή την παραχώρηση της χρήσης της κατά 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% της επιφάνειάς της να μείνει ακάλυπτο για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες.

Κατά τη συζήτηση της εν λόγω πρότασης η Φ. Γεννηματά έκανε την ...παραχώρηση η ιδιωτικοποιημένη χρήση της πλατείας να αφορά στο 50% και όχι στο 70% της επιφάνειάς της. Υπέρ της πρότασης αυτής τάχθηκαν και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ενώ κάθετα αρνητική ήταν η ΝΑΣ σε οποιαδήποτε ιδέα και μορφή ιδιωτικοποίησης.

Η ΝΑΣ αποκάλυψε τη γενικευμένη πολιτική ιδιωτικοποίησης των ελεύθερων χώρων (ιδιωτικά πάρκινγκ κάτω από αυτούς κλπ.) καθώς και τη συνειδητή αδιαφορία γενικά του δικομματισμού και ειδικότερα της νομαρχιακής αρχής να εξασφαλίσει τη συντήρησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν οξυμένες λαϊκές ανάγκες, αποτελούν περιουσία του λαού και αντί να αυξάνονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνεχώς περιορίζονται. Οι σύμβουλοι της ΝΑΣ υπερασπίστηκαν επίσης την ακεραιότητα του πάρκου του Πεδίου του Αρεως υπογραμμίζοντας τις αυθαιρεσίες του μεγαλοεπιχειρηματία Κυριακού.

Να προβοκάρει τις θέσεις της ΝΑΣ επιχείρησε ο Γ. Μίχας, ο οποίος προσπάθησε να χρεώσει πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και σε δημάρχους που εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΚΚΕ. Επειδή, όμως, το ψέμα και η προβοκάτσια έχουν κοντά ποδάρια, όταν κλήθηκε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περιορίστηκε να κάνει λόγο για τα ...τραπεζοκαθίσματα που τοποθετούνται σε πλατείες από καταστήματα με άδεια των δήμων!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ