Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ινδία

Σε θερμό και συντροφικό κλίμα οι συναντήσεις με εκπροσώπους των Κομμουνιστικών Κομμάτων

Από την υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε εργοστάσιο της Δυτικής Βεγγάλης
Από την υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε εργοστάσιο της Δυτικής Βεγγάλης
Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιεί στην Ινδία η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, που βρίσκεται εκεί από τις 16/3.

Στο Νέο Δελχί πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικού), μ' επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Πρακάς Καράτ, και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας, μ' επικεφαλής τον Ντ. Ράτζα, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που έγιναν σε συντροφικό κλίμα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ινδία κι ακολούθησε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την πολιτική κατάσταση και τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο στις δύο χώρες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις διευθύνσεις των κεντρικών κομματικών εφημερίδων των δύο κομμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Ελισαίος Βαγενάς, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, Βασίλης Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής, Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ) είχε την ευκαιρία στο Νέο Δελχί να επισκεφτεί τις έδρες μεγάλων συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων και κινημάτων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, της νεολαίας και οργανώσεων των γυναικών της Ινδίας.

Τη Δευτέρα 19/3 ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Νέο Δελχί και αυτή αναχώρησε για τη Δυτική Βεγγάλη, όπου έγινε το απόγευμα δεκτή από εκατοντάδες κομμουνιστές διαδηλωτές, που με κόκκινες σημαίες και συνθήματα επιφύλαξαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θερμότατη αγωνιστική υποδοχή.

Στη Δυτική Βεγγάλη

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο Μ. Αμίν, μέλος της Γραμματείας του ΚΚΙ(Μ), ο Σ. Σακραμπότι, μέλος της Γραμματείας του ΚΚΙ(Μ) και υπουργός της κρατιδιακής κυβέρνησης της Δυτικής Βεγγάλης, καθώς και άλλα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΚΚΙ(Μ) και του ΚΚΙ.

Πρέπει να σημειωθεί πως στη Δυτική Βεγγάλη, όπως επίσης στην Κεράλα και στην Τριπούρα υπάρχουν κρατιδιακές κυβερνήσεις του Αριστερού Μετώπου. Ιδιαίτερα στη Δυτική Βεγγάλη οι κομμουνιστές κερδίζουν τις εκλογές επί 7 συνεχόμενες εκλογικές μάχες, από το 1977, όταν βγήκαν από καθεστώς διωγμών.

Οι κομμουνιστές στη Δυτική Βεγγάλη έχουν βαθιές ρίζες στο λαό, στην εργατική τάξη και την αγροτιά, αφού έδωσαν 1.500 νεκρούς για την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών, πριν το 1977, όπως και 3.500 νεκρούς έως σήμερα στη δύσκολη προσπάθεια για την αγροτική μεταρρύθμιση και για να καλυτερεύσουν συνολικά τη ζωή του λαού στη Δυτική Βεγγάλη, όπου ο συνολικός πληθυσμός ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια. Είναι χαρακτηριστικό πως η περιοχή έχει το χαμηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας και από τις καλύτερες υποδομές στον τομέα της πρόνοιας και υγιεινής στην Ινδία.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ο σ. Σ. Σακραμπότι, μέλος της Γραμματείας του ΚΚΙ(Μ) και υπουργός, «εξηγούμε στο λαό πως έχουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι και την κρατική εξουσία, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται επανάσταση. Μπορούμε να προωθήσουμε λοιπόν αλλαγές και βελτιώσεις στηριζόμενοι μόνο στην ανάπτυξη των μαζικών κινημάτων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε όλη την Ινδία».

Την Τρίτη, 20/3, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε την πόλη Ντουργκαμπούρ, που είναι ένα βιομηχανικό κέντρο στη Δυτική Βεγγάλη και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων σε εργοστασιακούς χώρους και βιομηχανίες. Σε όλες τις επιχειρήσεις οι εργάτες υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με συνθήματα, κόκκινες σημαίες, λουλούδια κι αγωνιστικό παλμό, ενώ το απόγευμα προς τιμήν της διοργανώθηκε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΚΚΙ(Μ), στην οποία μίλησαν η Ε. Μπέλλου και τοπικά στελέχη του ΚΚΙ(Μ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ