Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τριβές στους «Εργατικούς»

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Δρόμος χωρίς επιστροφή καθώς φαίνεται είναι για τους Εργατικούς η απώλεια της πολιτικής εξουσίας καθώς η ψαλίδα υπέρ των Συντηρητικών συνεχώς διευρύνεται.

Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ICM, όπου καταγράφεται ότι εφόσον ο Γκόρντον Μπράουν οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, το 43% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον, έναντι 28% που δήλωσε ότι θα ψήφιζε και πάλι τους Εργατικούς. Τον περασμένο μήνα η διαφορά Κάμερον-Μπράουν ήταν 13%.

Παρόλα αυτά το Εργατικό Κόμμα που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής του Τόνι Μπλερ φαίνεται ότι θα παραδώσει οριστικά το κόμμα στον Γκ. Μπράουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γκάρντιαν τα ανώτατα όργανα του κόμματος κατέληξαν στις διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας όπου εάν δεν υπάρξει ακόμη ένας υποψήφιος που να συγκεντρώνει τη στήριξη 44 βουλευτών - κάτι που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Μπράουν - δεν πρόκειται να υπάρξει ψηφοφορία και ο Μπράουν θα εκλεγεί αυτόματα, παρά το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στην καμπάνια που θα διαρκέσει τουλάχιστον 7 βδομάδες.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο κανονισμό όπου οι διευθύνσεις των σχολείων στη Βρετανία θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν σε μουσουλμάνες μαθήτριες να φορούν την παραδοσιακή μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο. Η απόφαση απαγόρευσης θα μπορεί να επικαλείται λόγους ασφαλείας ή εμποδίων στην επικοινωνία και μάθηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ