Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σφαγή στις περιοχές των φυλών

ΟΥΑΝΑ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε «κυρίως Ουζμπέκους» ενόπλους, που φέρονται να ανήκουν στην αλ Κάιντα, και μαχητές που ανήκουν σε διάφορες φυλές, κόστισαν τουλάχιστον 51 νεκρούς, περιλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν, μετέδωσε χτες το «Γαλλικό Πρακτορείο» επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η σύγκρουση ξέσπασε όταν ο πρώην οπλαρχηγός των Ταλιμπάν Μουλάς Ναζίρ διέταξε τους οπαδούς του Ουζμπέκου πολέμαρχου Ταχίρ Γιούλσαντεβ να αφοπλιστούν.

Στο ίδιο το Πακιστάν ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Πακιστάν παραιτήθηκε χτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθαίρεση του Ιφτιχάρ Μοχάμαντ Τσόντρι, επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου. Ακόμη, χτες, παραιτήθηκε δικαστής σε επαρχιακή πόλη. Το Ισλαμαμπάντ χαρακτήρισε απρεπή την ανακοίνωση μιας ευρωπαϊκής τρόικας - Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβενία - που εξέφρασε ανησυχία για την καθαίρεση Τσόντρι.

  • Ο «πρόεδρος» της χώρας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ εγκαινίασε χτες το λιμάνι Γκουαντάρ, το οποίο κατασκευάστηκε με κινεζική χρηματοδότηση στην επαρχία Μπαλουχιστάν.
  • Αντιτρομοκρατικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον ισλαμιστή ιερωμένο Μοχάμαντ Σαρουάρ για τη δολοφονία της Ζίλα Χούμα Ουσμάν, μιας γυναίκας υπουργού στην επαρχία Παντζάμπ, διότι δε φορούσε μαντίλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ