Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ ΣΤΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολοκλήρωσαν τη συμφωνία τους για το προεδρείο

Με αλληλοκάλυψη και κοινές μεθοδεύσεις απέκλεισαν τις ταξικές δυνάμεις στη χτεσινή, τέταρτη συνεδρίαση

Σε κοινό μέτωπο οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και μετά από ενός μήνα «πάρε - δώσε», χτες απροκάλυπτα παραχάραξαν τη θέληση των εργαζομένων και σε κοινή γραμμή μεθόδευσαν τον αποκλεισμό από το προεδρείο της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΔΕΣΚ), ενταγμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, την οποία οι εργαζόμενοι είχαν αναδείξει σε πρώτη δύναμη, παρά το όργιο νοθείας στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!

Αποκαλυπτικός σε όλο αυτό το «πάρε - δώσε» ήταν και ο ρόλος της «Αυτόνομης Παρέμβασης», παράταξης του ΣΥΝ. Οχι μόνο στήριξε τη νοθεία στο συνέδριο, νομιμοποιώντας μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ τους νόθους αντιπροσώπους, αλλά μεθοδικά συνέβαλε και στον αποκλεισμό της ΔΕΣΚ από το προεδρείο. Αυτή ήταν η εξέλιξη της χτεσινής, τέταρτης κατά σειρά, συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά για την εκλογή προεδρείου. Υπενθυμίζεται ότι μετά το πρόσφατο συνέδριο, η ΔΕΣΚ κατέλαβε 6 έδρες στο νέο ΔΣ και βγήκε πρώτη σε ψήφους, με αποτέλεσμα να της αναλογεί η θέση του προέδρου. Η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 6 έδρες, η ΔΑΚΕ 4 και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 3 έδρες.

Νομιμοποίησε το προεδρείο η ΑΠ

Κατά τη διαδικασία της εκλογής, η ΔΑΚΕ ψήφισε τον υποψήφιο της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος και «βγήκε» τελικά πρόεδρος με 10 ψήφους. Η ΑΠ, η οποία έχει τεράστια ευθύνη για την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης για τη συγκρότηση του προεδρείου, ψήφισε για τη θέση του προέδρου τον υποψήφιο της ΔΕΣΚ, γιατί κατά τους εκπροσώπους της «είναι θέση αρχής για την ΑΠ το αναλογικό, αντιπροσωπευτικό προεδρείο».

Ομως, στη συνέχεια η «αρχή» της πήγε «περίπατο». Οχι μόνο δεν αποχώρησε από τη διαδικασία, νομιμοποιώντας έτσι τον αποκλεισμό της ΔΕΣΚ και τη συγκρότηση προεδρείου στα μέτρα των ΠΑΣΕ - ΔΑΚΕ, αλλά και ψήφισε για τις υπόλοιπες θέσεις τις προτάσεις των δύο προηγούμενων! Από κοινού οι τρεις παρατάξεις εξέλεξαν από τη ΔΑΚΕ τον γενικό γραμματέα, από την ΠΑΣΚΕ τον αναπληρωτή γραμματέα, από τη ΔΑΚΕ τον οργανωτικό γραμματέα και από την ΠΑΣΚΕ τον ταμία. Η εκλογή για α' και β' αντιπρόεδρο και έφορο αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Να βγουν συμπεράσματα

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΕΣΚ αναφέρει ότι: «Οι δυνάμεις της συναίνεσης ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ καθόρισαν το προεδρείο του ΕΚΠ. Μετά από ένα μήνα παζαρέματος υλοποίησαν αυτό που είχαν προαποφασίσει». Και τονίζει: «Μετά από αυτήν την εξέλιξη αποκαλύπτεται ότι η πολιτική ταύτιση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για τη διαχείριση και την υλοποίηση της κυρίαρχης και αντιδραστικής πολιτικής βρίσκει έκφραση με την κοινή στάση των παρατάξεών τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη συγκρότηση κοινού μπλοκ απέναντι στις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα και στο ΠΑΜΕ. Σε αυτή την προσπάθεια ανοιχτή ήταν η στήριξη της ΑΠ, αποδεικνύοντας και αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τη διγλωσσία της και το ρόλο της ως ουρά» των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.

Η ΔΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν την απάντηση σε αυτές τις παρατάξεις με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 29ης Μάρτη και τη συγκέντρωση που θα γίνει την ημέρα της απεργίας στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε συμμετέχει στο προεδρείο της ΕΔΟΘ (2008-06-10 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η συμπαιγνία (2007-03-22 00:00:00.0)
Αθλια συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης» (2007-02-27 00:00:00.0)
Κατάχτηση των εργαζομένων η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2007-02-13 00:00:00.0)
Συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (2001-02-14 00:00:00.0)
Στο «φόντο» οξυμένων προβλημάτων (2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ